Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan resmen 8.367 TL destek müjdesi

Aile Bakanlığı'nın hangi destek ödemelerini gerçekleştireceği vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Bakanlık'tan resmen 8.367 TL destek müjdesi geldi.

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden milyonlarca kişi faydalanmaya devam ediyor... Bu nedenle vatandaşlar Bakanlık tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerini araştırmaya devam ediyor. 

Son olarak Aile Bakanlığı'ndan resmen 8.367 TL destek müjdesi geldi.

RESMİ AÇIKLAMA DA YAPILDI

Türkiye’de iş arayışında olan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar geldi. Gelen açıklamalara göre de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında iş arayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğin başvurusuna dair bilgilere yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI VAR

Bakanlık Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Programları adresi üzerinden açıklamanın detayları, başvuru şartları ve detayları açıkladı.

İşe yönlendirme/işe başlama yardımları başlığı altında yayınlanan desteğin miktarı şu şekilde paylaşıldı:

• Aylık net asgari ücretin en fazla %10’una kadar işe yönlendirme yardımı yapıyoruz. (0-1.700 TL)

• Brüt asgari ücretin 1/3’ü kadar işe başlama yardımı yapıyoruz. (2024 yılı 6.667,50 TL)

Bu yardım kapsamında toplamda 8367 TL’lik yardım yapıldığı bildirildi.

Bakanlık kimlere sosyal yardım verileceği konusunda da açılama yaptı. Buna göre işe başlama ve iş arama yardımına başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerektiğine yer verildi:

• Çalışabilir durumda olan sosyal yardım yararlanıcıları İŞKUR’a kaydedilerek istihdama kazandırıcı faaliyetlerden faydalanabilirler.

• Sosyal yardım alan kişinin iş görüşmesine gitmesi ve işe kabul edilmesi durumunda gereken yol masrafı, sağlık raporu, fotoğraf vb. giderler için işe yönlendirme yardımı veriyoruz

Başvurular 81 ilde bulunan SYDV’lere yapılacak. Başvuru evrakı şu şekilde:

Kimlikle başvurulabilecek.