Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan zam müjdesi. Herkesin cebine yansıyacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan zam müjdesi geldi. Bakanlığın birçok vatandaş tarafından alınan ödemelere zam yapacağı iddia edildi. Aile Bakanlığı'nın açıklamaları hakkında son olarak flaş bir gelişme yaşandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açıklamaları milyonlarca vatandaş tarafından takip edilmeye devam ediliyor. Aile Bakanlığı'nın açıklamaları hakkında son olarak flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlık tarafından vatandaşlara yönelik yapılan ödemelerle ilgili zam yapılacağı öne sürüldü. 

BAKANLIK MAYIS MÜJDESİNİ DUYURDU

Ancak öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından mayıs ayında gerçekleştirilen ödemenin detaylarına bakalım. 

Vatandaşların merakla beklediği evde bakım maaşlarının hesaplara yatırılması ile birlikte, PTT hesaplarını kontrol etmeleri önem taşıyor. Ayrıca, evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların, bakanlığın belirlediği şartları karşılamaları gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşlarına yapılan ödemelerin hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Mayıs ayına girilmesiyle birlikte, birçok vatandaş evde bakım maaşlarının ne zaman ödeneceği konusunda meraklanmıştı. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon TL evde bakım yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı. Bu ay, 569 bin vatandaşımız evde bakım yardımı alacak. Açıklamaların ardından vatandaşlar, hesaplarını kontrol ederek ödemenin yapıp yapılmadığını kontrol edebilirler.

ZAM YAPILMASI BEKLENİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şu anda  4 bin 336 TL olarak yatırılan evde bakım maaşlarının temmuz ayındaki asgari ücret zammından sonra artması bekleniyor.