28 / 04 / 2024

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Paketi ödemeleri her ay hesaplara yatırılıyor. Peki, Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? İşte detaylar...



Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca haneye destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardım ödemeleri hanedeki gelir durumuna göre farklılık gösteriyor. Bu kapsamda ailelere 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Bu destekten yararlanan kişiler, "Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi?" sorularına yanıt arıyor. 

Devlet ailelere destek olmayı amaçlayan önemli bir adım attı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Aile Destek Paketi" kapsamında ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. 

Söz konusu destek paketi, Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği bu dönemde ailelere maddi destek sağlamayı hedefleyen bir program olarak faaliyetlerine devam ediyor. Bakanlık bu ödemeleri ailelere yaparak, ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeyi planlıyor. 

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 

EKİM AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Paketi ödemeleri her ay hesaplara yatırılıyor. Ancak Ekim ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre farklılık gösteriyor. 

450 TL ve altı olanlar: 1.250 lira

450 lira üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 lira üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 lira üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİNE ZAM GELDİ Mİ?

Bakanlıkta yer alan açıklamaya göre; Aile Destek Programı ödemesi, 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle hesaplara aktarılıyor. 

Maaş zamlarının konuşulmaya başlandığı bu dönemde Aile Destek Paketine zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Ancak yetkililerden bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Garanti BBVA'dan 1.000 lira harcamaya 1.000 lira Bonus! Elinizi çabuk tutun!

Antalya'da 11 arsa satılacak! İhalesi 5 Ekim'de!

İzmir'de 17 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara son dakika fırsatı! 

 


Geri Dön