Ekonomi

Aile destek ödemeleri aralık ayın kaçında yatıyor? Aile destek ödemeleri zamlandı mı?

Aile destek ödemeleri gündemde yer alıyor. Bu destekten yararlanan vatandaşlar, Aile destek ödemeleri aralık ayın kaçında yatacağını araştırıyor. İşte detaylar!250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılacak

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli bir şekilde olarak hesaplara geçerken, 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılacak. Destek ödemeleri 12 aylık döneminin son ödemesi de 2023 yılı Haziran ayı olduğu açıklandı ve bu dönemin ödemesini takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek program sona erecektir.

İşte Aile destek ödemeleri tarihine dair merak edilen diğer detaylar…

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ARALIK AYIN KAÇINA YATIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Aralık Kabine sonrasında yaptığı açıklamada Aile Destek Paketi ödemeleri için tarihi verdi: "Aile destek programı ödemeleri yılbaşı öncesine çekiliyor” ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Aile Destek Paketi ödemeleri PTT şubelerinden yapılacaktır ve e-Devlet sistemi üzerinden paranızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri resmi internet sayfasından da sorgulayabilirsiniz.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ZAMLANDI MI?

Aile destek yardımı tutarları geçtiğimiz aylarda 850 TL - 1.250 TL olarak yenilendi. Yeni senede ödemelerin miktarının ne kadar olacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer alacaktır.

ARALIK AYI DOĞAL GAZ YARDIMI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2022 Aralık ayı doğalgaz yardımı ödeme takvimi henüz netleşmedi. Geçtiğimiz ay ödemeler ikinci haftada başlamıştı. Buna bilgilere göre, aralık ayı ödemelerinin bu hafta içinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEĞİNDE EK ÖDEME SÜRPRİZİ!

Sosyal yardımlarımız iki temel mevzuata dayanmaktadır diyen Bakan Yanık, Sosyal Hizmet Kanununda çocukların desteklenmesini kapsar. Baz aldığımız taban asgari ücrettir. Aile destek programından 2,3 milyon kişi faydalanıyor.  Sosyal yardımlarımızın tamamı çok açık ve şeffaf. Başvuruların yüzde 50'si e-devletten sistemi üzerinden yapıldı. Başvuruların hepsi e-Devlet'ten yapılabilir. Aile destek ödemelerinde ocak ayından önce bir hediye de yapabiliriz. Öğrencilerin beslenmesiyle ilgili bir çalışma yürütüyoruz.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Marmaray seferleri ücretsiz! İşte detaylar!

TOKİ İstanbul Arnavutköy kura sonuçları! TOKİ İstanbul Arnavutköy çekilişi ne zaman?