Ekonomi

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ! Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ayın kaçında yatırılacak?

Bayram ikramiyelerine dair araştırmalar hız kazandı. 2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyeleri ayın kaçında yatacak? İşte detaylar!Bunlardan biri de Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi oldu

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte bayram hakkında çeşitli sorular gündeme getirdi. Bunlardan biri de Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi oldu. Yılda iki kez verilen bayram ikramiyesinin ilki Ramazandan sonra gelen Ramazan Bayramı'nda alınacak. Vatandaşlar, Ramazan ayı gelmeden ikramiye sorularını sormaya başladı. Bayram ikramiyesi kaç TL oldu, emekli ikramiyesi ne zaman yatacak sorularının sayısı arttı. Ramazan Bayramında verilecek olan emekli ikramiye zammı belli oldu.

İşte bu konuya dair merak edilenler…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?  ZAMLI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ  BELLİ OLDU!

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere yapılan ikramiye ödemeleri 1,100 lira olarak yapılıyor. 2023 yılında geçerli olacak emekli bayram ikramiye tutarı son dakika açıklaması ile açıklandı. Önümüzdeki bayram olan Ramazan Bayramında verilecek olan ikramiye miktarı netlik kazandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını milyonlarca emekli için açıkladı.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "EYT’lilerden yıl sonuna kadar 2 milyon 250 bin kişi emekli olduğunu hesaba katarak, 5 milyon daha gelir ise 15 milyon kişi 2 bin liralık bayram ikramiyelerinden yararlanmış olacaklar.

Kamuoyunda soru işaretleri bulunmaktadır. Kanun teklifi TBMM’de yasalaşıp Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten sonra da Türkiye’de 7500 liranın altında maaş olmayacak."

2023 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ AYIN KAÇINDA YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri geçtiğimiz senelerde bayramdan bir hafta önce hesaplara aktarılmıştı. Zamlı emekli bayram ikramiyelerinin Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatması bekleniyor.

Bu yıl da en geç bayrama bir hafta kala ödeneceği öngörülüyor. Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan'da başlayacağından dolayı emekli ikramiyelerinin de 17 Nisan tarihine kadar yatırılması bekleniyor. Konuya dair resmi tarih açıklanırsa haberimizde yer vereceğiz.