Ekonomi

Aile Destek Ödemeleri'nde resmen deprem yaşanmıştı! Şimdi resmiyete kavuştu

Aile Destek ödemelerinde vatandaşları biraz üzecek bir haber geldi... Daha önce destek ödemelerinde resmen deprem yaşanmıştı.

Aile Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinden çok sayıda vatandaşımız faydalanıyordu... Destek ödemeleriyle ilgili üzücü bir gelişme de kısa süre önce yaşandı. 

Destek ödemeleri temmuz ayı itibariyle sona erdirildi... Durum resmiyet de kazandı. Yeni bir açıklama gelene kadar destek ödemeleri devam etmeyecek... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Programı ödemeleri 2024 Temmuz ayı için araştırma konusu oldu. Ödemelerden yararlanan binlerce kişi "Aile Destek Programı ödemeleri bitti mi, uzatıldı mı? 2024 Temmuz ayı Aile Destek ödemeleri yattı mı?" sorularına yanıt ararken gözler gelecek resmi açıklamalara çevrildi. İşte konuyla ilgili bilgiler.

CİDDİ BİR MİKTAR DESTEK SAĞLANDI

Bakan Göktaş: “Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdık”

Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladık” dedi. 

Bakan Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na dâhil ettiklerini hatırlattı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SONA ERDİRİLDİ

Aile Destek Ödemeleri 12 aylık bir program olarak başladı. Buna göre; Temmuz 2023 tarihinde başlayan ödemeler Temmuz 2024 itibarıyla sona erdi. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada programın bir sene daha uzatılacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.