Ekonomi

Aile Bakanlığı'nda destek ödemesinde resmen deprem yaşanmıştı! Yeni yardım projesi

Aile Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinin temmuz ayından itibaren ödenmemeye başlanacağının açıklanmasının ardından vatandaşlarda üzüntü olmuştu. Dar gelirli vatandaşlarımıza güzel bir haber geldi.

Aile Bakanlığı tarafından çok sayıda vatandaşımıza aylık olarak destek ödemesi gerçekleştiriliyordu... Bu destek ödemesinden de çok sayıda vatandaşımız faydalanıyordu... 

Konuyla ilgili son olarak dikkat çeken bir gelişme yaşandı... Dar gelirli vatandaşlarımıza güzel bir haber geldi. 

YENİ YARDIM PROJESİ GELDİ

Toplumun her kesiminden dezavantajlı bireylere nakdi ve ayni yardım yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve toplumsal hayata daha aktif bir katılımını amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yardım projesini duyurdu.

Bakanlık, yeni yardım projesi kapsamında şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara kömür yardımı yapacağını açıkladı. “Yakacak Yardımları” adı altında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) 3294 sayılı Kanun kapsamındaki dar gelirli ailelere temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde kömür yardımı yapacağını duyuran bakanlık, hak sahiplerine yardımın kış ayları öncesinde teslim edileceğini duyurdu.

KİMLER BAŞVURACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yapacağı kömür yardımına kimlerin başvuru yapabileceği merak konusu olurken, bakanlıktan başvuru şartlarına yönelik bir açıklama geldi. Buna göre, 3294 sayılı yasa doğrultusundaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi aileler veya sosyal güvencesi olan fakat aile içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden, yani 2024 yılı için 5 bin 667 liradan az olan aileler bahsi geçen yardım programından yararlanabilecek.

E DEVLET SİSTEMİNDEN BAŞVURULABİLECEK

Şartları sağlayan vatandaşlar, e-Devlet sisteminden veya ikamet ettiği ilçede yer alan SYDV’ye bizzat giderek başvuru yapabilecek. Bunun yanı sıra, başvuru için herhangi bir belge talep edilmezken, kimlik belgesinin olması yeterli olacak.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere dağıtılacak kömür miktarı bölgenin iklim şartları, önceki senelere yönelik dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri göz önünde tutularak Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek.

Kömür yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talep ettiği şartları sağlayan hanelere Kış ayları öncesinde belirlenen sevkiyat programına göre yapılacak.