12 / 05 / 2024

Aile Destek Paketi programı yerine vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı Temmuz 2023 kime verilecek? Hemen bakın

Aile Destek Paketi programı yerine vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı Temmuz 2023 kime verilecek? Hemen bakın

Aile Destek Paketi programı yerine vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı Temmuz 2023 kime verilecek? Hemen bakın...



Habertürk'te yer alan habere göre, Aile Destek Paketi programının yerini alması beklenen vatandaşlık maaşı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenecek.


ESKİ BAKAN YANIK'TAN VATANDAŞLIK MAAŞI MÜJDESİ!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler eski bakanı Derya Yanık, "Sayın Cumhurbaşkanımız Aile Destek Programı'nı onaylarken bize talimat buyurduğunda çalışmamızda şunu gördük." ifadelerini kullanarak, "Bir gelir grubu var ki henüz yoksulluk sınırına düşmemiş fakat o riski taşıyor. Biz o riski bertaraf edebilmek amacıyla koruyucu ve önleyici yardımlarla destekleyeceğiz. Bununla hem ortalama gelir seviyesini korumasını, sosyal refahtan üzerine düşen payı almasını da sağlayacağız. Yoksulluk sınırının altına düştüğünde daha çok destekleyeceğiz. Kamu anlamında maliyetin daha da yükseleceği bir grubu yoksulluk sınırına düşürmemiş olacağız." diye konuşmuştu.

Aile Destek Paketi programı yerine vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı Temmuz 2023 kime verilecek? Hemen bakın

2023 VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Eski Bakan Derya Yanık, vatandaşlık maaşı başvuru şartları ile ilgili olarak; "Kriterlerin önemli bir bölümü mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden bir tanesi kabul edildi. Toplamda 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan faydalanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi bulunuyor? Engelli biri var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var." açıklamalarını yaptı.

VATANDAŞLIK MAAŞI KİMLERE VERİLECEK?

Derya Yanık, vatandaşlık maaşından kimlerin faydalanabileceğine ilişkin şu detayları verdi: "Farklı durumları tespit edebilmemiz amacıyla haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşların gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi de işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu bu maaştan yararlanabilecek." demişti.

Hangi memur kaç para maaş alacak? İşte kalem kalem zamlı doktor polis, öğretmen, hemşire, avukat, kaymakam maaşları!

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak! DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Evde bakım maaşı alanlara Temmuz 2023 şoku! Evde bakım maaşı 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!


Geri Dön