Kent Haberleri

Aile destek paketindeki 2 bin 852 TL'yi buna göre alıyorsunuz! Başvuranlar hemen tıklayıp beynine atsın

Aile destek paketi kapsamındaki başvurular ve ödemeler devam ediyor. Vatandaşlar ise başvuruların neye göre sonuçlandığını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar... Bu ödemelerin vatandaşların elini biraz da olsa rahatlatması bekleniyor

Aile destek paketine yönelik ödemeler devam ediyor. Bu ödemelerin vatandaşların elini biraz da olsa rahatlatması bekleniyor. Vatandaşlar başvuru yapmaya devam ederken, başvuruların neye göre sonuçlandığı konusu da merak edilen bir detay. 

ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİ ORTAYA ÇIKTI

Başvularla ilgili çok önemli bir bilgi de ortaya çıktı. Vatandaşların bu bilgiyi öğrenmesi durumunda parayı alıp almayacakları konusu da az çok netliğe kavuşmuş oluyor.

AİLENİZDEKİ OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUK SAYISI ÇOK FAZLA ETKİLİ 

Sosyal destek ödemeleri Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere verilen yardımlardan oluştuğu ifade edilerek dar gelir ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sosyal ve nakdi yardımlar sıkıntısı olanların yardımına koştuğu aktarıldı. Sosyal ve ekonomik destek için ödemeler çocukların okul çağı durumuna göre değişiklik gösterdiği bildirildi ve okul öncesi ve üstünde eğitim gören çocukları olan kişiler sosyal hizmetlerden yararlanabildiği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri yakından takip edilirken onay sürecinden 30 gün sonra destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı aktarıldı.

PEKİİ, NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu sosyal ve ekonomik destek tutarlarının belirlendiği ifade edilerek yapılacak ödeme tutarları da şöyle paylaşıldı:

Okul öncesi çocuk için çocuk başına 1.584 TL

İlköğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.376 TL

Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.535 TL

Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.852 TL

BAŞVURU TARİHLERİNİ SAKIN KAÇIRMAYIN

Sosyal destek ödemeleri için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekleri belirtildi ve “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfası üzerinden işlemlerin yapılabileceği vurgulandı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNİN DİĞER AYAKLARI NELER? 

Okulların resmen başlaması ile birlikte harcamalar her geçen artmaya başladı. Devlet, bu noktada ailelere destek olabilmek adına bir çözüm sundu. Durumu olmayan ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayan ailelere 1.611 TL destek verilecek. Ödeme ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için geçerli olacak.

Yardım parasına başvuru yapanların ödemelerini alıp almadıklarını kontrol etmek adına hesaplarına bakması gerekiyor. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Ailelerin üzerindeki yükü bir nebze hafifletmek adına maddi destek veriliyor. 

BAŞVURU YAPMANIZ GEREKİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yardım ödemelerinin yapılacağını duyuran Derya Yanık paraların ise yatmaya başladığını duyurdu. Bu yardım parasından faydalanmak isteyen kişilerin daha önceden e-devlet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor. İlk olarak e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Ardından Bakanlığının yönlendirilecek sayfasına erişim sağlamanız lazım. Daha sonrasında çıkan seçenekler içinden sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu kısmını tıklayarak devam edin. Sağ üst yerde gözüken yeni başrol kısmına tıklayarak ilerleyin. Karşınıza çıkan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve forma onaylayın.