Ekonomi

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programı nedir?

Aile Destek Programı gündemde yer alıyor. Vatandaşlar, Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı nasıl yapılır? Şeklinde sorular yanıt bulmayı bekliyor!Aile Destek Programının ne olduğunu bilmeyen vatandaşlar bu konuda araştırmalarını hızlandırdı

Aile Destek Programı hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yaptığı açıklamalar sonrası tekrardan konuşulmaya başlandı. Aile Destek Programının ne olduğunu bilmeyen vatandaşlar bu konuda araştırmalarını hızlandırdı.

Bu konu ile ilgili olarak bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu yıl Sosyal Yardım bütçemizi ek programlarla güçlendiriyoruz. Bu kapsamda aile desteği ile ekonomik anlamda dezavantajlı ailelere yönelik 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz.’ şeklinde konuşmuştu. Peki, vatandaşların gündeminde yer alan Aile Destek Programı nedir? İşte Aile Destek Programı başvurusuna dair detaylar…

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programına başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, açıklamasında başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin faydalanmasını düşündüklerini söyleyerek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç kategoride destek vereceğiz'' şeklinde konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini iletti. Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini açıkladı.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Aile Desteği Programı"na ilişkin Bakan Yanık, "Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başlıca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek olmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç bölümde destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız" dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?

Rubenis Tekstil halka arz talep toplama tarihleri belli oldu mu? Rubenis Tekstil halka arz fiyatı ne kadar?

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?