04 / 05 / 2024

Aile Destek Programı Eylül ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ne kadar oldu?

Aile Destek Programı Eylül ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ne kadar oldu?

Aile Destek Programı Eylül ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ne kadar oldu? sorularının yanıtı aranıyor. İşte merak edilen detaylar!



AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere devlet tarafından verilen ödemelere denilmektedir. Aile Destek Programı Eylül ödemeleri ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Son Kabine toplantısında Aile Destek Programı'nın bu yardım ödemelerinin kapsamının genişletileceğini açıklamıştı.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık Merakla beklenen aile destek ödemesi hakkında beklenen müjdeyi duyurdu. İlave yani ek desteklerin olacağını ifade eden Bakan Derya Yanık, 450 lira olan alt limitin 850 TL'ye yükseltildiğini söyledi.

AİLE DESTEK PROGRAMI EYLÜL ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri kapsamında merkezi olarak yapılmaktadır. Hak sahibi hanelere yapılacak ödemeler, hak sahipliği kararının alındığı Mütevelli Heyeti kararı tarihini içeren ay ile başlar ve takip eden ay içinde ilk ödemeler yapılmaya başlanır.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU 2022?

Aile Destek Programı ödemelerinin ne kadar olduğu sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Hane başına aylık 450, 500, 550 veya 600 lira olmak üzere ödenen Aile Destek Programı ödemeleri yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişmekteydi. Yapılan son artış ile birlikte Aile Destek Programı ödemeleri 850 ile 1250 TL aralığına çıkarıldı.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Aile Destek Programı başvuru şartları şu şekildedir;

  • Türk vatandaşı olmaması halinde
  • Mavi Kart sahibi olması halinde,
  • İkamet adresinin yurt dışında olması halinde
  • 18 yaşından küçük olması durumunda,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan ya da özel sandıklar halinde olan kişi veya kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınmaz.

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu?

KYK borcu faizi ne zaman silinir? KYK geri ödeme faiz silindi mi?

Mutfak tüpü fiyatları şaşırttı! Aygaz İpragaz Milangaz 12 kg tüp 3 Ekim 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön