Ekonomi

Aile Destek Programı ne zaman yatıyor?

Aile Destek Programı kapsamında pek çok aileye ödeme yapılmaktadır. İşte Aile Destek Programı ödemelerine dair detaylar!Vatandaşlar, Aile Destek Programı ne zaman yatıyor? Aile destek ödemelerinden kimler faydalanabilir? soruları bu aralar sık sık sormaya başladı

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı gündemi meşgul eden konulardan biridir. Vatandaşlar, Aile Destek Programı ne zaman yatıyor? Aile destek ödemelerinden kimler faydalanabilir? soruları bu aralar sık sık sormaya başladı. İşte haberin detayları…

KİMLER DOĞALGAZ DESTEĞİ ALACAK?

Doğalgaz yardımı başvuru şartlarının neler olduğu merak ediliyor. Bu destekten ihtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede yaşayan, doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

İşte “Aile Destek Programı ne zaman yatıyor?” dair sorulan sorunun yanıtları…

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında başlattıkları çocuk desteği ödemelerini kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını açıkladı. Bu bilgiler ışığında çocuk desteği ödemeleri de Kasım ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımını başvuru yapan kişiler alabilir. Yeni başvuru dönemine girildiği zaman ev sahipleri ile kiracılar da doğalgaz desteğine faydalanabilir. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardım ödemesi yapılacak.

DOĞALGAZ NASIL YAKILMALIDIR?

Doğalgazı gece kapatılarak tasarruf ettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz fakat ertesi gün ısıtmak için daha fazla enerji harcanır. Gece daha düşük ısılarda tutmak gerek. Diğer yandan kombinin derecesinin, normal yaşam standartları için, normal sayılacak koşullar altında 22 derece, gece saatlerinde 17 ya da 18 olarak tutulması gerekiyor.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR OLDU?

Doğal Gaz Tüketim Desteği 3 milyar Türk lirası bütçe ile yola çıkıldı ve bu destek hayata geçirildi. Mart ve nisan dönemini kapsayan ilk döneme ilişkin ödemeler yapılırken, 331 bini geçecek şekilde haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verildi.

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Doğalgaz faturalarını artık böyle de ödeyebilirsiniz! Büyük kolaylık getirildi! İşte detaylar!