28 / 07 / 2024

Aile destek programı ocak ayı ne zaman yatacak? Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenirim?

Aile destek programı ocak ayı ne zaman yatacak? Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenirim?

Aile destek ödemlerine dair pek çok soru sorulmaya başlandı. Onlardan biri de ocak ayı ödemelerinin ne zaman yatacağı. İşte detaylar!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


AİLE DESTEK PROGRAMI OCAK AYI NE ZAMAN YATACAK?

Yılbaşı öncesi aile destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. 29 Aralık 2022 tarihinde açıklamada bulunan Bakan Yanık, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, ocak ayının ilk haftası yapılacak olan 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekerek bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladık. 'Türkiye Aile Destek Programı' çerçevesinde 3 milyon hanemize 2,9 milyar TL, 'Çocuk Desteği Bileşeni' ile 2,2 milyon hanemize 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon vatandaşımıza 3,8 milyar TL tutarında ödeme yapacağız" ifadelerine yer vermişti. Ocak ayı destek ödemelerinin şubat ayının ilk haftasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR OLDU?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammından sonra artıp artmayacağı merak konusu oldu. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL ile 1250 TL olarak güncellemeye gidilmişti.

AİLE DESTEK PARASININ YATTIĞINI NASI ÖĞRENİRİM?

Aile Destek Paketi ödemeleri PTT şubelerine yapılacaktı. PTT şubelerine yatırılan bu ödemelere dair e-Devlet üzerinden paranızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması gerekir,
  • Mavi Kart sahibi olunması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olmasından dolayı,
  • 18 yaşından küçük olunması da
  • Hane içinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan veyahut yurtdışında çalışan bir kişi olması halinde bununla birlikte yurtdışı borçlanan kişilerin olması,
  •  Özel sandıklar bağlamında kişi ya da kişilerin bulunması halinde başvuruları değerlendirmeye alınamayacaktır.

İstanbullulara bir zam şoku daha! Aracı olanların vay haline!

Selçuk Geçer’den uyarı üstüne uyarı! Buna yatırım yapmayanlar çok üzülecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön