18 / 05 / 2024

Aile destek programı tam 12 ay boyunca devam edecek! Aileler buna bakıp az da olsa nefes alın

Aile destek programı tam 12 ay boyunca devam edecek! Aileler buna bakıp az da olsa nefes alın

Aile Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek programı ödemeleri devam ediyor. Bakanlık tarafından 12 ay boyunca yapılacak yardım bir nebze de olsa vatandaşların rahat nefes almasını sağlayacak.



1.250 TL olarak yapılan yardım sosyal medyada da geniş yer bulduğu belirtilirken Aile Destek Programı kapsamında 1.250 TL olarak yapılan yardım için kriterlerin belirlendiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak düşük gelirli ailelerin başvuru yapabileceği belirtilirken düşük gelire sahip olduklarını belgelemeleri gerektiği belirtildi ve bu doğrultuda hanede yaşayan kişi sayısına göre toplam gelirin açlık sınırı altında olması gerektiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan yardıma başvuruda bulunacak olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden işlemlerini yapabiliyorlar. Şifresi bulunmayan kişiler PTT üzerinden şifre alabilir. Başvuruda istenen bilgi ve belgelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor ve eksik bilgi verenlerin başvuruları onaylanmıyor.

12 AY BOYUNCA ÖDEME YAPILACAK 

Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere verilen 1.250 TL’lik ödemeler 12 ay boyunca vatandaşların hesabına yatırılacağı belirtildi ve 12 ay boyunca eksiksiz ve günü gününe yapılan ödemeler ile vatandaşlar sıkıntılarından kurutulmaları hedefleniyor.


Geri Dön