Ekonomi

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.Konuyla ilgili detaylar netleşmeye başladı

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacak. Konuyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Prim ödemelerinin 3’te 1’inin devlet tarafından ödeneceği belli oldu ve her çocuk başına 1 sene erken emeklilik hakkı bulunuyor. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Aile Koruma Kalkanı Programı ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi, aile destek sistemi ve yeni evlenecek çiftlere sunulacak olan kredi desteği açıklandı. ATV Haber ekranlarına konuyla ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen, bu 3 başlıkta toplanan maddelerin detaylarını da aktardı.

Çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanı

Ev hanımlarının emekli olması adına prim ödemelerinin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. 2023 senesi itibarıyla 3 bin 202 TL ödenen primin, 2 bin 135 TL’ye indirileceği, yani 1067 TL indirimin uygulanacağı açıklandı. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, çocuk sayısına göre ev hanımlarının daha erken emekli olabileceği de belirtildi. Örnek olarak; ev hanımının 3 çocuğu bulunuyorsa, her çocuk için 1 sene olmak kaydı ile 3 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.

 

 

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında yer alan yeni evlenecek çiftler için sağlanacak kredi desteğinin detayları da netleşti. Yeni evlenecek olan çiftlere 2 sene geri ödemesiz kredi desteği sağlanacak ve kredi miktarı 150 bin TL’ye kadar çıkıyor. Evlenecek çiftler için sağlanan bu kredinin sıfır faizli olacağı da belirtildi.

Hanede en az bir kişiye iş imkanı sağlanacak

Program kapsamında her hanede en az bir kişiye iş imkanı sağlanacağı da belirtildi. Özel sektördeki vatandaşların İŞKUR üzerinden istihdam edilmesi planlanırken, özel sektör dışında da kamuda işçi olarak istihdam edilmesi sağlanacak.

Çalışmayan annelere aylık 7500 TL ödeme! Şartlara göre başvuru yapın!

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu dar gelirli ailelere maddi yardım: 1 yıl boyunca 4.200 TL destek verilecek!

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!