Ekonomi

Ailelere okul öncesi destek müjdesi! Okula giden çocuğunuz varsa dikkat

Artık okulların açılmasına kısa bir süre kala, çocukları okula giden ailelere bakanlık tarafından destek müjdesi verildi. Çocuğu okula giden aile varsa mutlaka bakmalı.

Bakanlık tarafından ailelere birçok alanda destek gerçekleştiriliyor... Bakanlık tarafından ailelere verilen destekler arasında çocukların okul yardımları da yer alıyor... 

 Çocuğu okula giden aile varsa mutlaka bakmalı. 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI YÜRÜTÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda okulların açılmasına Kısa bir süre kala eğitim yardımı müjdesi geldi. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yapılan yeni duyuruya göre her ay düzenli olarak Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) verilecek. Bakanlık tarafından PTT aracılığıyla sağlanacak bu ödemenin amacı çocukların eğitim giderlerinin daha kolay bir şekilde karşılanması ve eğitim hayatlarını verimli olarak sürdürebilmesi olarak bildirildi. Aile Bakanlığı Eğitim yardımı ile ilgili merak edilen tüm detaylar da ortaya çıktı. İşte başvuru şartları ve merak edilenler…

EĞİTİM YARDIMINI ARAŞTIRAN AİLELER DİKKAT

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin imdadına yetişiyor. Çocukların eğitim giderlerine destek olabilmek amacıyla bakanlık tarafından yeni bir yardım ödemesi daha başlatıldı. Şartla eğitim yardımı olarak açıklanan yeni yardım kalemi aylık olarak maddi destek verilmesini içeriyor. Sosyal güvencesi olmayan Dar gelirli olan, ihtiyaç sahibi olan ailelerin okula giden çocukları için verilecek olan yardım ödemesi her ay düzenli olarak yapılacak. 

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI

Şartla eğitim yardımının amacı maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin okullarına devam edebilmesi olarak açıklandı. Sosyal güvencesi olmayan ve dar gelirli olan aileler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen Şartları yerine getirmeleri halinde başvuru yaparak eğitim yardımı ödemesi alabilecek. Aranan başvuru şartları arasında çocukların örgü eğitime devam ediyor olmaları ve bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartı bulunuyor.