02 / 05 / 2024

Airfel 'in cirosu 2010 'da yüzde 37 arttı!

Airfel 'in cirosu 2010 'da yüzde 37 arttı!

Isıtma soğutma havalandırma sektörünün öncü markalarından Airfel, 2010 yılını 203 milyon TL"lik ciroyla kapattı. Sektörün en geniş ürün gamına sahip firması olan Airfel, bu yıl ciroda  yüzde 37"lik büyüme kaydetti



Airfel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, sektörde tahmini büyüme rakamlarının  yüzde 10-15 arasında olduğunu, Airfel"in bu süreçte sektör rakamlarının çok üstünde bir büyüme rakamına ulaştığını belirtti. Global ekonomik krizin etkisini yitirdiğini aktaran Önder, 2010"un iklimlendirme sektöründe toparlanma yılı olduğunu, 2011"de sektörün daha da büyüyeceğini ve Airfel"in cirosunu gelecek yıl  yüzde 50 artırmayı planladıklarını belirtti.

Isıtma soğutma havalandırma sektörünün öncü markalarından Airfel, 2010 yılını 203 milyon TL"lik ciroyla kapattı. Sektörün en geniş ürün gamına sahip firması olan Airfel, ürünleri ve satış kanalı yapılanmasıyla bu yıl ciroda  yüzde 37"lik büyüme kaydetti.

Airfel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, 2010"da Türkiye"deki inşaat sektörünün büyümesi ve AVM yatırımlarının artmasının iklimlendirme sektörünü hareketlendirdiğini belirterek œSektörde tahmini büyüme rakamı % 10 “ 15 seviyelerinde. Airfel bu yıl da sektör ortalamasının çok daha üzerinde bir büyüme ivmesi yakaladı. Farklı taleplerin iklimlendirme ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz için, hızla büyümeyi sürdürüyoruz. Tek odalı evden otel ve kongre merkezlerine kadar her mekanın ısıtma soğutma ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Tek üründe 2 KW"dan 9000 KW"a kadar farklı kapasitelerde çalışan sistemler ve ürünler içeren tek firmayız diye konuştu.  

çin"e showroom"lar açıyoruz

Hasan Önder, yaptığı değerlendirmede Airfel"in sektörde farklı bir yapı sergileyerek dünya standartlarında hizmet sunduğunu, bu sebeple ürün yelpazesini ve üretim sistemlerini sürekli geliştirdiğini belirtti. Önder, œSektörde üretime en fazla yatırım yapan firmalar arasında bulunuyoruz. Toplam dört fabrikamızda üretim yatırımımız 62 milyon dolara ulaştı. Böylelikle dünya standartlarında rekabet edebiliyoruz. Bu da ihracatta başarılı rakamlara imza atmamızı sağlıyor. 4 kıtada 33 ülkeye ihracat yapan Airfel"in cirosunun % 20"si bu kanaldan geliyor. İran, Azerbaycan ve Almanya"ya kombi ihracatı yapıyoruz. En güçlü iç pazara sahip olan çin"de distribütörlerimiz var, showroomlar açıyoruz. Özellikle şžangay bölgesinde yatırımlarımız bulunuyor diyerek Airfel"in 2010 çalışmalarını özetledi.

2010 yılında büyük projelere mühendislik hizmeti de verdiklerini söyleyen Hasan Önder, Airfel"in mühendislik sistemlerinde pazar lideri olduğunu, toplam pazar payının 20 - 22 arası değiştiğini, ürüne göre 30 - 32"yi bulduğunu belirtti. MHI VRF sistemlerinde % 25, soğutma gruplarında % 20 pazar payı elde ettiklerini aktaran Önder, œ65"in üzerinde mühendisle projelere destek veriyoruz. Sadece ürün satmıyoruz, proje aşamasında çalışmaya başlıyor ve sonrasında da bakım anlaşmalarıyla projenin devamlılığına katkıda bulunuyoruz diye konuştu. Airfel"in proje konusunda çok güçlü olduğunu söyleyen Hasan

Önder, Airfel"in önemli referansları arasında; Four Seasons Hotel, Marriot Edition, W Hotels İstanbul, Güral Welness Sapanca, Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Fabrikası, Türkiye"nin en uzun binası İstanbul Sapphire, Trump Towers, Anthill İstanbul ve Mashattan"ın bulunduğunu, yurt dışında ise Azerbaycan, Türkmenistan, Libya, Kazakistan ve Ukrayna"da önemli projelere imza attıklarını söyledi.

Sektörde fiyatlar 2011 yılında % 15 artacak

Türkiye"de ısıtma-soğutma pazarının toplam 3 milyar TL civarında olduğunu belirten Hasan Önder, bunun 1 milyar 350 milyon TL"sinin soğutma, 1 milyar 650 milyon TL"sinin ise ısıtma pazarından geldiğini ifade etti. Sektörün çeşitli etkilerle büyüme gösterdiğini vurgulayan Önder, pastadan pay almak için çok kaliteli, ekonomik ve çevre dostu ürünlere önem vermek gerektiğine de dikkat çekti.
2011"in iklimlendirme sektörü için iyi bir yıl olacağını tahmin ettiklerini ve Airfel"in cirosunu 100 milyon TL"den fazla yükselteceğini ifade eden Önder, gelecek yıl bakır ve alüminyum fiyatlarının yükseleceğini ve bunun iklimlendirme sektöründe de % 10 “ 15 fiyat artışına sebep olacağını belirtti.


 


Geri Dön