27 / 04 / 2024

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 



AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı’da yıkıma sebep olan 30 Ekim Depremi’nde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Hamza Dağ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, büyükşehir belediyesi, kamu bankalarından oluşan bir konsensüsle bir bölümünün büyükşehir tarafından karşılanacağı, işin ise Emlak Konut’un binayı yapacağı, kamu bankasının kredi desteği vereceği bir formül düşünüyoruz” diye konuştu.

AK Partili Hamza Dağ: İzmir deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

EMLAK KONUT GYO FORMÜLÜ

Ege'de Son Söz'de yer alan habere göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Depremi'nin yıl dönümünde şehirlerin dirençli hale getirilmesi konusu ile ilgili olarak atılacak adımlar tartışılıyor. 30 Ekim tarihinde Bayraklı bölgesinde büyük yıkıma sebep olan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiği depremden sonra hasar gören yapıların yeniden inşası konusunda mağdur vatandaşların beklentileri devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ağır hasarlı yapıların yerinde dönüşümü ve rezerv alan konusunda adımlar atılırken orta hasarlı binalar konusunda süreç ağır bir şekilde ilerliyor. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Hamza Dağ, belediyeyi kazanmaları halinde kamu ve belediye ortaklığında kurulacak bir konsensüs ile süreci tamamlamak istediklerini belirtti.

AYNI MASA ETRAFINDA BULUŞMA KONUSUNU YAŞAYAMADIK 

Hamza Dağ yaptığı açıklamasında “Binalarla ilgili az, orta ve ağır hasarlı olacak şekilde planlama yaptık. 5 bin tane ağır hasarlı konut bulunuyordu. Bu konutların 1.700 tanesi yerinde, 3 bin 200 tanesi rezerv alanda yeniden yapıldı. Orta hasarlı binalar ile ilgili de talepler var. Bunlarla ilgili çözüm formülünü de önümüzdeki günlerde tek tek açıklayacağız. Orta hasarlılar için Binali Yıldırım ile beraber Halk Bankası uygun kredi verilmesi konusunda çalışıyoruz. Bu konuda ilerlemeler de var. Emlak Konut GYO orta hasarlı evler için yaptığı çalışmalar var. Eğer İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut GYO, büyükşehir belediyesi, kamu bankalarından oluşan bir konsensüsle bir bölümünün büyükşehir tarafından karşılanacağı, işin ise Emlak Konut GYO'nun binayı yapacağı, kamu bankasının kredi desteği vereceği bir formül düşünüyoruz. Bu tek başına belediye olmaksızın yapılamaz mı? Belediye de işin içine girmesi bir noktada işi daha da kolaylaştırır. Biz bugüne kadar bunu yaşayamadık. Aynı masanın etrafında buluşma konusunu yaşayamadık. Bunu inşallah 1 Nisan tarihinden sonra sağlayacağız. Büyükşehir işin yükünün bir kısmını alacak. Sadece bir-iki kurum değil 3-4 kurum elini taşın altına koyarsa daha hızlı olur” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan asrın felaketinin yıldönümünde çarpıcı uyarı!

İstanbul'a son dakika uyarısı! Uzman isim açıkladı: Büyükçekmece, Küçükçekmece; bunların güney kıyıları...

Son dakika altın fiyatları: Gram, çeyrek, tam altın bugün ne kadar? 6 Şubat 2024 altın fiyatları


Geri Dön