04 / 07 / 2024

AK Partili Mahmut Atilla Kaya'dan 15 maddelik 'Karabağlar TOKİ' açıklaması: CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz!

AK Partili Mahmut Atilla Kaya'dan 15 maddelik 'Karabağlar TOKİ' açıklaması: CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'ın TOKİ arazisi ile ilgili açıklamalarına tam 15 maddeyle yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "750 dar gelirli hemşehrimiz için CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Karabağlar’da bir türlü çözülemeyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arazisi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay’ın Belediye Meclis Oturumu’nda yaptığı açıklamalara yanıt veren Kaya, süreç ile ilgili olarak şunları söyledi: 22 senedir Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız Türkiye'nin 81 vilayetinde nasıl bir prosedür uygulamışsa, Karabağlar projesinde de aynı prosedürü uygulamıştır. 2019'da "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında, İzmir'imizde Karabağlar ilçemiz ile birlikte Aliağa, Kemalpaşa, Seferihisar ve Selçuk ilçelerimizde konutlar planlanmış, kuraları çekilmiş, Karabağlar ilçemizdeki 750 konut dışındaki konutların inşaatları bitmiş veya bitmek üzeredir. 

AK Partili Mahmut Atilla Kaya dan 15 maddelik Karabağlar TOKİ açıklaması: CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz!

Karabağlar Belediyesi'nin plan ve ihalelere yapmış olduğu itiraz ve açmış olduğu davalar nedeniyle söz konusu bu 750 konutun inşaatına başlanamamıştır. CHP, Karabağlar'da dar gelirli vatandaşlarımız için konut ihtiyacı olmadığını, Uzundere'de konut yoğunluğu oluşturacağını ve 80 hektarlık alanın tamamının üniversite alanı olması gerektiğini kaydederek, itiraz ve davalar açmaktadır. Net bilinmelidir ki, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karabağlar ilçemiz sınırlarında 80 hektarlık bu arazi dışında başka bir arazisi yoktur. Söz konusu bu arazinin 38 hektarlık bölümü yine bizim Karabağlar'a kurmuş olduğumuz ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin önce itiraz ettiği İzmir Demokrasi Üniversitemize kampüs ihtiyacı için tahsis edilmiştir. Bir üniversitenin nasıl kurulduğunu, fakültelerinin il içerisindeki diğer fakülte ve üniversitelerin kapasiteleri değerlendirilerek planlandığını bilmeyen Belediye Başkanı komik bir duruma düşürmüştür. İzmir Demokrasi Üniversitesi'ni biz kurduk ve tüm fakülteler, enstitülerle beraber öğrenci kapasitesi toplam 10 bindir. Tahsis edilmiş olan toplamda 38 hektarlık arazi, 30 bin öğrencinin eğitim ve öğretim yapabileceği bir kampüs büyüklüğünü taşımaktadır Bakanlık ve Rektörlükçe, tahsis edilmiş olan söz konusu arazinin kanunla kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını kat kat karşıladığı defaaten izah edilmiştir. 

Söz konusu bu arazinin geri kalan 42 hektarlık bölümünde de kura ile belli 750 dar gelirli hem şehrilerimize büyük sosyal donatı alanları ve örnek bir yatay mimari proje ile  TOKİ  konutları inşa edilecektir. Şunu yeniden hatırlatırım ki, Uzundere'deki bu arazi dışında Karabağlar ilçemizde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başka bir arazisi yoktur. CHP'nin talebi kabul edilip söz konusu bu arazinin ihtiyaç olmadığı halde İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne verilmesi halinde olacak. 

AK Partili Mahmut Atilla Kaya dan 15 maddelik Karabağlar TOKİ açıklaması: CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz!

Karabağlar'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başka arazisi olmadığı için, "100 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında Karabağlar'da ikamet eden dar gelirli hemşerilerimiz için planlanan 750 konut projesi iptal edilmek zorunda kalacaktır. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin itirazları yersizdir ve siyasi saiklerle yapılmaktadır. 750 dar gelirli yurttaşımızın evlerine kavuşma süreçlerini uzatmaktan başka bir şeye de yaramamaktadır. Bu arazi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arazisidir ve TOKİ kendi arazisine er ya da geç 750 dar gelirli hem şehrimiz için konut yapacaktır. Kurada adı çıkan 750 hemşehrimiz ile beraber tüm İzmirli hemşehrilerimizle bu gerçekleri paylaşıyoruz. Hala CHP yalanlarına inanan bir kısım hem şehrimizi görmek bizi üzmektedir. Her şeye rağmen, biz inatla Karabağlar'da 750 dar gelirli hemşehrimiz için CHP ile mücadele etmeye ve kendilerini sıcak yuvalarına kavuşturma gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın resmi X hesabı https://x.com/MAtillaKaya üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

Yeni Kia Picanto 995 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu!

'Kiralara yüzde 25 sınırlaması geri gelsin' diyenler var! Ev sahibi ve kiracıları neler bekliyor?

Mega projeleri incelemek isteyen Suudi Arabistan'dan Türk şirketlere 60 milyar dolarlık teklif!


Geri Dön