27 / 04 / 2024

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı resmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum oldu. 



AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum'un adaylığını "İstanbul Muradına Kavuşacak" sözleriyle açıkladı.

KURUM'UN ADAYLIĞI DÜN AKŞAM TEBLİĞ EDİLMİŞTİ

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, dün akşam saatlerinde adaylığı tebliğ edildikten sonra yaptığı ilk açıklamada, "Ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla beraber 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız. İstanbul'un bu karmaşa ve düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını her beraber ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız." demişti.

Diğer bir taraftan görüntülerde Murat Kurum'un arkasındaki ekibinden bazı kişilerin gözyaşlarına hakim olamaması da dikkatlerden kaçmamıştı.

AK Parti nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSTANBUL MURADINA KAVUŞACAK


Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul dahil 26 şehrin adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul'un fetret devrini bitireceğiz. İstanbul muradına erecek. İstanbul'un kaybedecek bir 5 senesi daha olmadığına inanıyoruz." diyerek Murat Kurum'un ismini ilan etti. Murat Kurum resmen ilan edilmesinden sonra sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile poz verdi. 

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini başkent Ankara'da tamamladı. 1999'da Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde kentsel dönüşüm üzerine 2017'te tamamladı.

EMLAK KONUT GYO'DA GENEL MÜDÜRLÜK YAPTI

Murat Kurum 1999-2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. 2005-2006 yılları arasında  TOKİ   Ankara  Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzmanlık, 2006-2009 seneleri arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 seneleri arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Görev süresince Emlak Konut GYO'da Cumhuriyet tarihinin en büyük 2 halka arzı faaliyetlerini gerçekleştirdi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI OLDU

Murat Kurum 2018-2023 seneleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun gibi doğal afet yaşanan şehirlerde 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla inşa ettirdi. 2023 Kahramanmaraş depremlerinden sonra uzun süre bölgede kalarak geçici yaşam alanlarının kurulmasını, 180 bin afet konutunun da yapımını başlattı. 

İstanbul'da 39 millet bahçesi yapımını başlatan Murat Kurum, bakanlığı döneminde 13'ünü tamamladı.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Geri Dön