06 / 05 / 2024

Akademi İnoksan sekizinci dönem mezunlarını verdi!

Akademi İnoksan sekizinci dönem mezunlarını verdi!

Türkiye'de endüstriyel mutfak sektörünün önde gelen firmalarından İnoksan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, "Akademi İnoksan ile birlikte turizm sektöründe mutfakta çalışacak kalifiye eleman yetiştiriyoruz. 8'inci dönem öğrencilerimizi mezun ettik"



Türkiye'de endüstriyel mutfak sektörünün önde gelen firmalarından İnoksan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, "Akademi İnoksan ile birlikte turizm sektöründe mutfakta çalışacak kalifiye eleman yetiştiriyoruz. 8'inci dönem öğrencilerimizi mezun ettik" diye konuştu.
2006 yılından bu yana temel mutfak hizmetleri ve aşçılık eğitimi düzenlediklerini anlatan Vehbi Varlık, "Şimdi öğrencilerimiz önde gelen restoran, kafe ve barlarının nitelikli personel ihtiyacına çözüm üretiyor" diye konuştu.

Akademi İnoksan'ın mesleğini geliştirmek veya yeni bir meslek edinmek isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu belirten Varlık, "165 saat süren son eğitimimize katı lan öğrencilere sertifikaları verildi. Bu eğitimlerde mutfak planlaması ve organizasyonu, mutfak hijyeni ve sanitasyonu, temel pişirme yöntemleri ve yemek hazır lama uygulamaları gibi konular teorik ve pratik olarak işleniyor" ifadelerini kullandı.

Akademi İnoksan'ın Bursa Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlediği eğitimlerin son dönem kursiyerlerinin tamamına yakınına iş imkanı sağlandığım belirten Varlık, 16 yaşını bitirmiş ve ilköğretim mezunu olan herkesin eğitimlere katılabildiğini kaydetti.

Eğitimler için başvuruların dilekçeyle birlikte Akademi İnoksan Eğitim ve Uygulama Merkezi'ne yapılması gerektiğini dile getiren Varlık, şöyle devam etti: "Bu eğitimleri alan kursiyerlerimiz istihdamda pek zorluk yaşamıyor. Kentin önde gelen büyük restoran, kafe ve barlarında kursiyerlerimiz görev alıyor. Bunlar arasında çalıştığı işletmede baş aşçı ya da şef olanlar da var. Son olarak Bursa'nın önde gelen yiyecek, içecek ve eğlence işletmelerinin bulunduğu Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yer alan Su Cafe'nin işletmecisi kursiyerimizdi. Bigo Restoran Cafe Bar'ın işletmecisi de bu eğitimlerde yer aldı."
Hakan OĞUZ/Dünya


Geri Dön