Ekonomi

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye 4 TL indirim...

Son haftalarda gelen zamlarla akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Rusya-Ukrayna savaşının ardından yükselen petrol fiyatlarıyla birlikte mazot, benzi ve LPG fiyatları uçuşa geçti. Ancak petrol arzındaki talebin karşınacağına yönelik açıklama, fiyatları aşağı çekti. İşte son dakika gelişmeleSöz konusu yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına art arta zamlar geldi

Geçtiğimiz günlerde Brent petrol 140 dolar seviyelerine kadar ulaştı. Söz konusu yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına art arta zamlar geldi. Benzin, mazot ve LPG fiyatları, rekor seviyelere kadar ulaştı. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye indirim olacak mı? İşte gelişmeler…

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarına Brent petrolün yükselmesiyle peş peşe zam gelmişti. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş, petrol fiyatlarını yukarı çekmişti. Bir ara Brent petrolün varil fiyatı, 140 dolara kadar yükselmişti.

Son olarak benzine 0,79 kuruş, mazota ise 2 lira 25 kuruş zam kararı alınmıştı. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri'nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubuna üretimi artırma çağrısında bulunacağına ilişkin açıklamaların ardından petrol Brent petrol fiyatlarında gerileme yaşandı.

Ayrıca Rus petrol arzında kesinti yaşanmayacağına dair açıklamalar, petrol fiyatlarını aşağı çekmeye yetti.

Uzmanlar, piyasalardaki bu olumlu havanın devam etmesi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin son bulmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarında inidirim olabileceğini kaydediyor.

BENZİN, MAZOT VE LPG’YE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Brent petrol fiyatlarının 140 dolardan 109 seviyelerine kadar inmesiyle birlikte benzin, mazot ve LPG fiyatlarında 4 TL’ye varan indirim beklentisi oluştu. Söz konusu indirimin pompaya yansıması durumunda motorinin litre fiyatının 22,84 TL’den 18,84 Türk lirasına, benzinin litre fiyatının 20,35 Türk lirasından 16,35 Türk lirasına düşmesi bekleniyor. 

Bu indirimle ilgili henüz resmî açıklama gelmedi.

İŞTE AKARYAKIT FİYATLARI:

İstanbul

Benzin: 20,35 Türk lirası 
Motorin: 22,84 Türk lirası 
LPG: 10,73 Türk lirası 

Ankara 

Benzin: 20,45 Türk lirası 
Motorin: 22,95 Türk lirası 
LPG: 10,74 Türk lirası 

 

İzmir 

Benzin: 20,46 Türk lirası 
Motorin: 22,94 Türk lirası 
LPG: 10,55 Türk lirası

Türkiye'de benzin, mazot ve LPG'nin fiyatı nasıl belirleniyor?