Ekonomi

Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin, motorin ve LPG fiyatları düşecek mi? 

Vergi Uzmanı ve Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen, vergi indirimi yapılmadan akaryakıt fiyatlarıda indirimin olmayacağını belirtirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akaryakıtta ilave indirimlerin beklendiğini dile getirdi.... Varil fiyatının 100 dolara düşmesinin ardından benzinde 96 kuruşluk indirim yapılırken, motorin ve LPG'de fiyatlar değişmedi

Uluslararası piyasalarda petrol varil fiyatlarının 120 dolar seviyelerine ulaşmasıyla, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Varil fiyatının 100 dolara düşmesinin ardından benzinde 96 kuruşluk indirim yapılırken, motorin ve LPG'de fiyatlar değişmedi. 

 

Milyonlarca araç sahibi akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor ve fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. 1 sene önce benzinin litresi 7.8 liradan satılıyordu, bugün itibariyle ise 23 liradan biraz düşük fiyatla satılıyor. Motorinin litresi de 1 sene önce 7.2 liradan satılıyordu, şu an ise 25.42 lira seviyelerinde. 

Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, motorin ve LPG'ye indirim gelecek mi? Akaryakıt fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Vergi Uzmanı ve Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu sene petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artış nedeniyle devletin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) tahsilatı artmaya başlayınca eşel-mobil sisteminin uygulanmasından vazgeçildiğine dikkat çeken Vergi Uzmanı ve Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen, bu sene için belirlenen 32 milyar 152 milyon TL'lik vergi tahsilatı hedefine neredeyse ulaşıldığını dile getirdi. Türkmen, “İlk 5 ayın sonunda petrol ve doğalgaz ürünleri ÖTV tahsilatı 28 milyar 319 milyon lira oldu. Yani bütün yıl için belirlenen hedefe ilk 5 ay sonunda sadece 3 milyar 833 milyon lira kaldı” ifadelerini kullandı ve akaryakıt fiyatlarının nasıl düşeceğine ilişkin de konuştu. 

 

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; Ek Bütçe Kanunu ile sene sonuna kadar petrol ve doğalgaz ürünleri için ÖTV hedefine 47 milyar 208 milyon Türk Lirası ek hedef konulduğunu aktaran Nedim Türkmen, “Vatandaşın akaryakıtı daha ucuza alabilmesi için yıl sonuna kadar ÖTV ve KDV  alınmaz ise litrede yaklaşık 6.5 lira bir ucuzlama mümkün" şeklinde konuştu ve ek bütçenin ardından bu ucuzlamanın beklenmesinin hayalcilik olduğunu dile getirdi. 

BAKAN NEBATİ'DEN AKARYAKIT FİYATLARI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akaryakıt fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, sürücüleri heyecanlandırdı. Küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşlein beklendiğini dile getiren Nebati, indirimle ilgili bir rakam belirtmedi. 

Benzine 96 kuruşluk indirim geldi! Fiyatlar kaç lira oldu? Shell, BP, Opet, PO 19 Temmuz 2022 fiyat listesi...

2022 Haziran'da 150 bin 509 konut satıldı!

Zam yapılan emekli maaşlarının yatırılacağı tarih netleşti! Temmuz 2022 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşı ödeme takvimi…

Milyonlarca çalışanın merak ettiği o ücret açıklandı! Başvurana 2 bin 568 TL ödenecek!