Otomobil

Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam! Benzin, motorin, LPG...

Döviz ve petrol fiyatlarında yaşanan değişimler sonrasında araç sahipleri akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmediğini merak ediyor. Akaryakıt fiyatlarına zam gelecek. Benzin, motorin, LGP fiyatları. İşte tüm detaylar...Akaryakıt fiyatları döviz ve petrol fiyatlarına bağlı olarak fiyat değişimi yaşanıyor

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi. Akaryakıt fiyatları döviz ve petrol fiyatlarına bağlı olarak fiyat değişimi yaşanıyor. Türkiye'de de artan döviz fiyatları nedeniyle akaryakıta zam gelmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Benzin, motorin ve LPG başta olmak üzere akaryakıt fiyatları, petrol ve dolar kuruna göre değişmeye devam ederken araç sahiplerini yakından ilgilendiren son dakika haberi geldi. Artan döviz fiyatları sonrasında akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geliyor.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN BENZİNE
Sektör temsilcileri, benzine zam geleceğini ifade etti. Foreks Haber'e göre salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 2,11 TL zam yapılacak.

MOTORİN VE LPG'DE ZAM YOK
Zammın sadece benzine geleceği motorin ve LPG'de fiyat değişikliği olacağı tahmin edilmiyor.

ZAM SONRASI FİYATLAR
Gelecek zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 26,19, Ankara 26,64, İzmir'de 24,56 TL'ye çıkacak.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI
İstanbul 24,08 TL

Ankara 24,53 TL

İzmir 24,56 TL

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI
İstanbul 23,87 TL

Ankara 24,32 TL

İzmir 24,44 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.