Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında beklenmedik gelişme! İşte 8 Eylül Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından merak edilmektedir. İşte 8 Eylül Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!İşte merak edilen akaryakıt fiyatlarına dair detaylar…

Benzin ne kadar? Akaryakıt fiyatları düştü mü, yükseldi mi? LPG, motorinin litre fiyatı ne kadar? Araç sahipleri günlük olarak bu sorulara cevap arıyor. İşte merak edilen akaryakıt fiyatlarına dair detaylar…

Akaryakıtta yeni bir indirim beklentisi meydana geldi. Brent petrolün varil fiyatında bugün de süren düşüş ile birlikte 88 dolar bandına seyir etmesi yeni indirim beklentisi doğurdu. Brent petrol 87 dolara düşerek 9 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Böylelikle petrol 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye gelinmiş oldu. Yüksek enflasyon nedeniyle resesyon riskinin artması petrol fiyatlarında düşüş sağlanacağı yönünde fikirlerin oluşmasını sağladı.

AVRUPADA ENERJİ KITLIĞI

Avrupa'da da durum farklı değil. Avrupa’da doğalgaz fiyatları bir önceki güne göre düşüş yaşadı.  Avrupa’da enerji kıtlığı nedeni ile klimalar belirli derecelere ayarlanırken konutlarda da kaloriferlerin dereceleri düşürüleceği belirtildi. Böylece AB ülkeleri yüksek fiyattan enerji alımını minimum seviyeye çekmeyi hedefliyor.

BRENT PETROLDE SON DURUM

Brent petrolün varil fiyatı 88 dolardan satılıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan bu yana en düşük seviyeyi gören Brent petroldeki bu düşüş sonrasında sürücüler tarafından yeni bir indirim beklentisi oluşmaya başladı.

MOTORİN LİTRE FİYATINA İNDİRİM GELDİ

Geçtiğimiz gün üst üste yapılan zamlardan sonra bu sefer indirim geldi. Bu yapılan zam ile birlikte 26 lirayı aşan motorinin litre fiyatına 1,14 liralık indirim geldi. Benzin ve LPG’de fiyatlar değişmedi. Ama petrolün bu sert düşüşünü devam etmesi akaryakıt fiyatlarında yeni indirim bekleniyor.

İNDİRİM SONRASI MOTORİN 25 LİRANIN ALTINA GERİLEDİ

Bu gece yarısından sonra motorine yapılacak olan 1 lira 14 kuruşluk indirimin ardından 3 büyükşehirde motorinin litre fiyatı 25 liranın altını gördü. İndirim ile ortalama olarak motorin İstanbul’da 24,87 Ankara’da 24,96 İzmir’de ise 24,97 liradan satıldı.

8 EYLÜL 2022 BENZİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul Avrupa Yakası: 19,22 TL

İstanbul Anadolu Yakası: 19,23 TL

Ankara: 19,34 TL

İzmir: 19,34 TL

8 EYLÜL MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul Avrupa Yakası: 24,87 TL

İstanbul Anadolu Yakası: 24,79 TL

Ankara: 24,96 TL

İzmir: 24,97 TL

8 EYLÜL LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul Avrupa Yakası’nda 11.07 TL

İstanbul Anadolu Yakası’nda 10,62 TL

Ankara: 10,94 TL

İzmir:10,70 TL’den satılıyor.

Bakan Kasapoğlu 4 bin personel alınacağını açıkladı! İşte detaylar!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 8 Eylül Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 8 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum