28 / 04 / 2024

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 

Benzin fiyatı ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları, petrol piyasasında gelişmeler yaşanmaktadır. Akaryakıt fiyatları ve haberin ayrıntıları...



Petrolde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor fakat akaryakıt fiyatları tarafında sakin seyrediyor. Bu süreçte, Orta Doğu'da yükselen gerginlik petrol fiyatlarının kısmi yükselişini desteklerken gelen haber akışları da benzin fiyatı ve motorin fiyatları tarafına yansıdı mı araç sahipleri tarafından merak ediliyor.

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Akaryakıt fiyatları için yeni indirim, zam var mı? Bu konu ile ilgili sektör temsilcilerinden herhangi bir cevap geldi mi? Benzin fiyatı ve mazot fiyatı üzerinde etkili olan petrolde son gelişmeler nelerdir?

ABD VE ÇİN'DEN GELECEK EKONOMİK VERİLER BEKLENİYOR

Petrol fiyatları, bu hafta dünyanın en fazla petrol tüketen ülkeleri ABD ve Çin'den gelecek ekonomik veriler öncesinde temkinli bir yol izliyor. Açıklanacak verilerin söz konusu ülkelerde ekonomik hareketlilik ve petrol talebine yönelik daha fazla ipucu vermesi beklenmektedir.

PETROL FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Küresel petrol kaynaklarının çoğuna ev sahipliği yapan Orta Doğu'da artan gerginlik petrol fiyatlarının kısmi artışını destekliyor. Geçen hafta ABD ve İngiliz savaş uçaklarının, Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası nakliye yollarına yönelik devam eden saldırılarına cevaben Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

BİR ÇOK ŞİRKET SEFERLERİNİ DURDURDU

Bölgedeki çatışmaların etkisiyle çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. Küresel petrol ticareti için önemli rol oynayan Kızıldeniz'de çatışmaların devam edeceği beklentisi, küresel tedarik zinciri krizinin oluşabileceği ve enerji sevkiyatlarının olumsuz etkilenebileceği endişelerini körüklüyor ve petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekliyor.

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 

AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN İNDİRİM, ZAM VAR MI?

Motorin fiyatları ve benzin fiyatı için yeni indirim, zam olmadığı kaydedildi. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Benzin ve mazot indirimi sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar kaç lira oldu? İşte o tablolar:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 39,03 Türk Lirası.
Ankara 39,69 Türk Lirası.
İzmir 39,89 Türk Lirası.

İL İL BENZİN FİYATI

İstanbul 36,87 Türk Lirası.
Ankara 37,50 Türk Lirası.
İzmir 37,68 Türk Lirası.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı baz alınıyor ve gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir.

Benzine yüzde 88, motorine yüzde 76, LPG'ye yüzde 81 zam geldi! Hepsi 1 yılda oldu!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında yeni yıl depremi! Akaryakıt alacaklar şimdi rakamlara bakın! 

Akaryakıt fiyatlarına her an indirim gelebilir! Petrol düştü, sıra benzin ve motorinde!


 


Geri Dön