Ekonomi

Akaryakıtta son dakika! Rusya o ülkelere petrol satmayacak! Benzin ve motorin fiyatları ne olacak? 

Rusya, fiyat sınırı getiren ülkelere petrol satışı yapmama kararı aldı. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar... Karar 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 5 ay süre ile sınırlı tutulacak

Rusya, fiyat sınırı getiren ülkelere petrol satışı yapmama kararı aldı. Karar 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 5 ay süre ile sınırlı tutulacak. 

Rusya tarafından verilen bu karar piyasalarda resmen şok etkisi yarattı. 

Rus hükümeti, Devlet Başkanı Putin'in 27 Aralık tarihinde yayımladığı kararnamenin uygulanmasına yardım amacıyla yeni tedbirler hayata geçirdi. Hükümet, yurt içi petrol ihracatçılarının ve gümrük kurumlarının Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasına uymalarına yasak getirdi. 

Alınan tedbir ile ham petrol ve petrol ürünleri üreticilerinin Batı'nın fiyat sınırına uyan ülkelere ihracat gerçekleştirmeleri 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 5 ay yasaklandı. 

Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...
 

Yeni Akit'te yer alan habere göre; yasayla Rus şirketlerinin ve şahısların petrol fiyat sınırı uygulama girişimleri içinde bulunmalarına yasak getirilirken, bunun yanı sıra gümrük kurumlarına fiyat sınırı mekanizması uygulandığı belirlenen malların Rusya'dan çıkışını engelleme görevi de geldi. 

Alınan bu kararın petrol fiyatlarına yansımasına da kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda akaryakıt fiyatlarının da etkilenmesi öngörülüyor. 

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,13 seviyelerinde seyrediyor. Dün 87,48 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,5 dolar seviyesinde kapattı. Bugün ise yüzde 0,44 oranında azaldı. 

Fed'in 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, piyasalarda daha fazla faiz artışının küresel ekonominin yavaşlamasına neden olacağı ve petrol talebini zayıflatacağı endişeleri yükseliyor. Bu durumda petrol fiyatlarını geri çekiyor. 

1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak olan Rusya'nın petrol satmama kararının akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkileyeceğine dikkat çekiliyor. 

İSTANBUL SON DAKİKA AKARYAKIT LİTRE FİYATLARI 31 OCAK 2023 

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21,06 Türk Lirası

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 23,38 Türk Lirası

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,56 Türk Lirası

Benzin, motorin, LPG bugün kaç lira oldu? Yeni indirim geldi mi? Total, Opet, PO, BP, Shell 31 Ocak 2023 fiyat listesi

Gram altının 1.550 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Altını olanların resmen ayağı yerden kesildi! Hemen bakın!

A101'in kataloğu yayımlandı! Yeni ayda 9 kg toz deterjan 119 TL'ye elektrikli cezve 199 TL'ye satılacak! 2 Şubat 2023..