Ekonomi

Akaryakıtta yeni zam yolda mı? Benzin ne kadar? Motorin kaç TL olacak? İşte detaylar!

Akaryakıta yeni bir zammın gelip gelmeyeceği araç sahipleri tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!Bu durumun akaryakıt fiyatlarına nasıl etki edeceği araştırılıyor

Hafta başında yüzde 4’e yakın değer kaybeden brent petrol, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamasının ardından yeniden yükselişe geçti. Bu durumun akaryakıt fiyatlarına nasıl etki edeceği araştırılıyor.

İşte merak edilen detaylar…

AKARYAKITA ZAM MI GELİYOR?

Brent petrolün Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamasından sonra 100 doların üzerine tırmandı. Sene başından itibaren yüzde 130 zamlanan akaryakıtta sular haziran ayında bir miktar sakinleşmişti. Ama dolar/TL kuru ve brent petroldeki yükseliş benzin ve motorin zamlarını yeniden etkiledi. Benzine geçtiğimiz gün yapılan zamdan sonra motorinin litre fiyatına da zam geleceği öğrenildi.

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER! MOTORİNE ZAM GELİYOR!

Geçtiğimiz hafta 77 kuruş ve 1 lira 7 kuruşluk zam yapılan motorinin litre fiyatının bu gece yarısından sonra 95 kuruş daha artacağı öğrenildi. Geçtiğimiz gün 80 kuruş zam gelen benzinde de değişiklik beklenmiyor.

Son zamlar ile halihazırda 25 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı yeni artışla beraber İstanbul’da 25,98 lira, Ankara’da 26,07 lira ve İzmir’de ise 26,08 liraya çıkacak.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

24 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNCEL İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21,14

Motorin: 25,03

24 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNCEL ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21,25

Motorin: 25,12

24 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNCEL İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21,25

Motorin: 25,13

AKARYAKIT VE PETROLDEKİ FİYAT ARTIŞLARI

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol fiyatları bu yıl yüzde 60’tan fazla değer elde etti. Mart ayında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile 135 dolara yükselen petrol fiyatları küresel büyüme endişelerinin artmasıyla düşüşe geçerek sene başı kazancı yüzde 25’e düştü.  Fiyatları etkileyen bir diğer bileşen olan dolar/TL ise bu yıl yüzde 34 yükseldi. Kur, 18 seviyesinin altında işlem görüyor. Petrol ve kur etkisi ile Haziran’da akaryakıt fiyatları rekor seviyelere çıktı. Benzin 27,50 TL’yi aşarken motorin 30 TL’den satıldı.

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır?

Hiç çalışmayan biri emekli olabilir mi?

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!