07 / 05 / 2024

Akbank bu sene 70 şube açmayı hedefliyor!

 Akbank bu sene 70 şube açmayı hedefliyor!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil bu sene 70 şube açacağız ve bine yakın istihdam yaratıyoruz dedi



Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, uzun vadeli bir Akbank başarısını hedeflediklerini, bundan dolayı kısa vadeli politikalar değil, yaptıklarının sürdürülebilir olmasına dikkat ettiklerini söyledi.


Yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Binbaşgil, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'ye inandığımız için yatırımlarımız devam ediyor. Türkiye'de kullanılmayan çok büyük bir potansiyel var. Hala aşağı yukarı 6 milyon hane halkının bankacılıktan yararlanmadığını biliyoruz. Hala buradaki konut kredilerinin milli gelirin yüzde 6'sı, BES'in milli gelirin yüzde 1-2'si olduğunu biliyoruz. Bu iş büyüyecek. Biz de buna inandığımız ve Türkiye'de kalıcı liderlik için burada olduğumuzdan, yatırımlarımıza devam ediyoruz. 70 şube açacağımız bu yıl, 120 milyon dolarlık bir teknoloji yatırımı yapacağız. Bu sene bine yakın istihdam yaratıyoruz."


Bankanın kurumsal, ticari, küçük işletmeler (KOBİ), bireysel ve özel bankacılık olmak üzere beş müşteri segmenti bulunduğunu belirten Binbaşgil, her segmentte de çok iyi olmak ve büyümeye devam etmek istediklerini, özellikle KOBİ tarafında daha hızlı büyüyebileceklerini ve bu alanda Türkiye'de ciddi bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.


"Akbank'ın büyümek için önünde her türlü alternatifi var"


Bankanın birinci çeyrek sonuçlarına göre yüzde 16,3'lük sermaye yeterliliğinin çok iyi bir rakam olduğunu vurgulayan Binbaşgil, şunları kaydetti: "Türkiye'deki en güçlü sermayelerden bir tanesi bizde. Akbank'ın büyümek için önünde her türlü alternatifi var. Bankanın böyle birşeyi yapacak gücü var. Ama burada yapıp yapmamak ayrı bir konu. Bakıyoruz herkes Türkiye'ye ilgi gösteriyor. Neden? Türkiye, ekonomisi sağlıklı, büyüme potansiyeli var. Dolayısıyla sadece Akbank adına konuşmuyorum, Türkiye'den herhangi bir bankanın yurt dışında bir yatırım yapması için o ülkedeki olanaklara baktığımız zaman, Türkiye ile benzer büyüme potansiyeli ve sağlıklı bir durumu olması gerekiyor.


Öyle bakınca Türkiye, o kadar ön plana çıkıyor ki çevreye bakınca fırsatlar biraz daralıyor. Dolayısıyla biz şu sıralarda Türkiye'deki büyük potansiyele odaklanmış noktadayız. Türkiye'nin bölgedeki ekonomik ve politik etkisi giderek artıyor. Akbank, Dubai'de temsilcilik açan aslında ilk banka. Almanya'da bankamız var. Ama bu operasyonlar, Türkiye'deki Akbank kadar büyük değil. Kalıcı liderlik paralelinde, biz de Türkiye'nin büyümesiyle birlikte zaman içinde bazı şeyleri değerlendirebiliriz. Şu an için daha çok fokusumuz Türkiye pazarı." Yabancı bankacılık gruplarının Türkiye pazarına gelişine ilişkin ise Binbaşgil, "Dünyada şu sıralarda çok potansiyel var. Özellikle birikmiş sermaye için dünyada satın alabilecek çok kurum, çok banka var. Dolayısıyla ben şundan memnuniyet duyuyorum; burada Türk bankaları rağbet görmeye devam ediyor. Demek ki Türkiye iyi bir yer" yorumunu yaptı.

AA


Geri Dön