08 / 05 / 2024

Akbatı Beyaz Kule'nin yüzde 65'i satıldı!

Akbatı Beyaz Kule'nin yüzde 65'i satıldı!

Akkök Grubu 'nun gayrimenkul sektöründeki şirketlerinden Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.şž, Esenyurt 220 milyon dolar yatırımla inşa ettiği Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi 'ni tamamladı



Akmerkez ile 1993 yılında Türkiye 'yi alışveriş ve yaşamın bir arada olduğu konseptle tanıştıran Akkök Grubu 'nun gayrimenkul sektöründeki şirketlerinden Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.şž, Esenyurt 220 milyon dolar yatırımla inşa ettiği Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi 'ni tamamladı.

Akkök Grubu, böylece Akmerkez 'in ardından ikinci alışveriş ve yaşam merkezini tamamladı. 15 Eylül 'de kapılarını açacak alışveriş merkezinin yanı sıra bünyesinde 348 rezidansın yer aldığı projede satışların da yüzde 85 'i tamamlandı. Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.şž. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, “Akkök Grubu 'nun alışveriş ve yaşam merkezi konusundaki bilgi birikimini Esenyurt-Bahçeşehir bölgesine taşıdık ” dedi.

1 milyon ziyaretçi

Gökşin Durusoy, Akiş 'in önceliğinde projelerinin, bulunduğuı bölgenin yaşam kalitesini yükseltecek konsept ve tasarıma sahip olması bulunduğunu belirterek, “Proje, Akbatı Residences ile birlikte toplam 220 milyon dolar yatırımla hayata geçiyor. Arazini 2006 yılında 22 milyon dolara almıştık. Yaptığımız yatırımın 6 yıl içinde geri döneceğini düşünüyoruz ” dedi. Proje hakkında da bilgi veren Durusoy, “242 bin metrekare inşaat alanına sahip Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi 4 kat üzerinde
188 mağazaya sahip.   Ayda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediğimiz alışveriş merkezinde 2 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. ”

Yüzde 98 'i doldu

Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.şž. Yönetim Kurulu Üyesi, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Alize Dinçkök Eyüboğlu,   Akbatı 'nın Development Design Group tarafından tasarlandığını söyledi. Marka karmasından da söz eden Eyüboğlu, “Proje yönetimi Akiş Gayrimenkul 'e ait. Açılış öncesinde yüzde 98 doluluğa ulaştık. Mağazalarda yalnızca kiralama yapıyoruz. ortalama metrekare fiyatımız 38 dolar oldu. En yüksek metrekare kiramız 150 dolar iken, en düşüğü de 20 dolar ” diye konuştu.  

Akbatı 'ya komşu Beyaz Kule başladı

AKBATI Residences 'te 348 dairenin bulunduğunu anlatan Gökşin Durusoy, “Rezidans dairelerin yüzde 85 'ini sattık. 31 Aralık 'ta teslim edeceğiz. Metrekare fiyatlarımız 3 bin 500 liradan başlıyor. Bunun yanı sıra, projenin karşısında Akbatı Beyaz Kule projesine başladık. 120 adet rezidansın olduğu kulede de yüzde 65 satışa ulaştık ” dedi.
Hürriyet


Geri Dön