18 / 05 / 2024

Akçakiraz Beldesi’ndeki arsalar için dudak uçuktan teklif! 

Akçakiraz Beldesi’ndeki arsalar için dudak uçuktan teklif! 

Akçakiraz Belediyesi tarafından, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın mülkiyetini aldığı arsanın satış ihalesi devam ediyor. Vatandaşlar tarafından yoğun talep alan ihaledeki teklifler dikkat çekti.



Akçakiraz Belediyesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan mülkiyetini aldığı arsanın satış ihalesi sürüyor.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, yaklaşık 3 sene önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi ile görüşmelerde bulunarak, beldede  TOKİ  Konutlarının arka kısmında bulunan 312 dönümlük arsayı belli bir bedel karşılığında satın aldı. 

Akçakiraz Belediyesi'nin TOKİ’den satın aldığı arsanın satış ihalesi yoğun talep alıyor. İhalede 531 metre karelik arsa 212 bin muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Arsa, 970 bin lira ile alıcı buldu.

Elazigsonhaber'de yer alan detaylara göre, TOKİ'den satın aldığı 312 dönümlük arsayı en küçük 531, en büyük bin 200 metre kare olmak üzere 188 parsele bölen Akçakiraz Belediyesi arsaların satışı için açık artırma usulü ile ihale düzenledi. 

Pazartesi günü gerçekleşen ve 5 Aralık tarihine kadar devam edecek olan ihaleye katılım yüksek.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği arsa satışında en düşük muhammen bedel 212 bin 800 TL, en yüksek muhammen bedel ise 500 bin TL olarak belirlendi. Yoğun ilgi gören ihalede 531 metre karelik arsa 212 bin muhammen bedelle satışa çıkarıldı ve 970 bin lira ile alıcı buldu.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabattin Kaya, arsa satışında edilecek olan gelirin Akçakiraz’a yatırım ve hizmet için kullanacaklarını ifade ederek 188 adet parselin satışını yapacaklarını söyledi.

Bu gelirlerle Akçakiraz’ın eksiklerini, daha konforlu, daha standartları yüksek, daha iyi ekipmanlarla Akçakiraz Belediyesi’ni yıldızlaştırmaya çalışacaklarına dikkati çeken Başkan Kaya, "Bu konuda bizlere güvenen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şuanda yaklaşık 30 parselin satışını gerçekleştireceğiz bundan alınan gelirler Akçakiraz’a yatırıma dönüşecek" dedi.

Panora GYO,  Ankara  Çankaya'daki ÖİB arsası için imzayı attı!

Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim ve taksitle 96 bin 400 metrekare arazi!

Gram altında yeni zirve! 


Geri Dön