29 / 04 / 2024

Akçakoca Belediyesi'nden 10 yıl kiralık sosyal tesis!

Akçakoca Belediyesi'nden 10 yıl kiralık sosyal tesis!

Akçakoca Belediye Başkanlığı, Osmaniye Mahallesi'nde bulunan sosyal tesisin 10 yıl süre ile işletilmesi hakkını ihaleye çıkarıyor. Tesisin inşaat ve intifa hakkı bedeli toplam 4 milyon 115 bin 583,73 TL olarak belirlendi.



İNTİFA HAKKI 10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEKTİR


Akçakoca Belediye Başkanlığından:


1 - Akçakoca Belediye Encümeninin 06/08/2015 tarih ve 270 sayılı kararı uyarınca Osmaniye Mahallesi Atatürk Caddesinde tapunun 109 ada 14 numaralı parselde 2.374,61 m2 miktarında kayıtlı arsa üzerinde betonarme karkas halinde mevcut 5 adet işyerine 11 odalı butik otel, 1 adet restaurant ve 1 adet pastane olarak tamamı üzerinden tek bir turizm amaçlı sosyal tesis işletme olarak tadil edilip düzenlenerek işletilmek üzere 10 yıl süre ile işletilmesi (intifa) hakkının verilmesi ve işletme süresi sonunda tesislerin idareye şartsız, borçsuz ve bedelsiz devredilmesi işi 2886 S.D.İ. Kanununun 35/A maddesine göre kapalı teklif artırma usulü ile ihale edilecektir.

2 - İhale şartname ve eklerini hafta içi her gün mesai saatleri içeresinde Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde ücretsiz görebilir. Veya Belediyemiz Tahsilat servisine ihale dosya bedeli olan 500,00 TL (beşyüzTürkLirası) yatırılarak Fen İşleri Müdürlüğünden alınabilir.

3 - İhale 17 Eylül 2015 Perşembe günü saat 10.30'da Akçakoca Belediye Başkanlığı Encümen salonunda ve Encümen Huzurunda açık arttırma usulü ile yapılacaktır.

4 - İhaleye konu işin tahmini inşaat maliyet bedeli 4.109.583,73 TL (dörtmilyon yüzdokuzbinbeşyüzseksenüçlirayetmişüçkuruş) dır. Yapım bedeli bu bedeli aştığı takdirde yüklenici idareden herhangi bir hak iddia etmeyecektir.

İstekliler turistik lokantanın intifa hakkı bedeli olarak işletme süresinin başladığı yılın ilk altı ayı için intifa hakkı ödemeyecek yedinci aydan itibaren de işletmeye açılsın veya açılmasın aylık intifa hakkı bedeli 500.00 TL (BeşyüzTürkLirası) olarak belirlenmiş olup istekliler bu bedel üzerinden yüzde (%) olarak artış yapacaklardır.

2. yıldan itibaren aylık intifa hakkı bedeline Devlet İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan tefe tüfe fiyatlarının ortalaması alınarak artış yapılacaktır. Bu uygulama 10 yıla kadar her yıl artışlı olarak aylık intifa hakkı bedeline her yıla ait tefe tüfe fiyatlarının ortalaması kadar artış uygulanarak belirlenecektir.

Geçici teminat işin tahmin edilen inşaat maliyet bedeli 4.109.583,73 TL (dörtmilyon yüzdokuzbinbeşyüzseksenüçlirayetmişüçkuruş) ile yıllık ortalama tahmini intifa hakkı bedeli 6.000,00 TL (altıbinTürkLirası) toplam 4.115.583,73TL (dörtmilyonyüzonbeşbinbeşyüzseksenüç lirayetmişüçkuruş) % 3 olan 123.467.51TL (yüzyirmiüçbindörtyüzaltmışyedibinellibirkuruş) dir.

Kesin teminat işin tahmini inşaat maliyet bedeli 4.109.583,73 TL (dörtmilyon yüzdokuzbinbeşyüzseksenüçlirayetmişüçkuruş) ile ihale sonucu oluşacak ortalama yıllık intifa hakkı bedelinin % 6 sı oranında alınacaktır.

İhaleye katılmak isteyenler belirtilen miktardaki geçici teminatlarını ihale günü en geç saat 10.00’a kadar Belediyemiz veznelerine yatırmaları veya milli bankalardan birinden bu bedel kadar teminat mektubu getirmeleri şarttır.

İhale günü saat 10.00’dan sonra teminat kabul edilemez . Teminat ve ihale dosya bedeli yatırmayanlar ihaleye iştirak edemezler.

5 - İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişi ve kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.

4.l - Kanuni ikametgâhı olması.

4-2 - Türkiye de tebligat için adres göstermesi.

4-3 - Bu şartnamenin 7. maddesinde yazılı geçici teminatı vermesi.

4-4 - Bu şartnamenin 10. maddesinde yazılı esaslar dahilinde yeterlilik belgesi alması şarttır.

4-5 - Bu iş ile ilgili iştigal edildiğine dair en az 5 yıllık Ticaret ve Sanayi Odasından ve/veya Esnaflar Odasından sicil belgesi alması şarttır. (2015 yılı için tasdikli)

4-6 - İhaleye katılacak istekli Belediyeden alacağı mimari, statik, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, havalandırma tesisatı projelerinin her bir sayfasını imzalayarak taahhüt edeceklerdir.

4-7 - yurt genelinde en az 1'i yurt genelinde en az 180’i aşkın şubesi olan bir markanın franchise olmalıdır. 300 şubeyi aşkın işletmeler tercih sebebi olacaktır.

4-8 - İşletmelerden 2. si yurt genelinde en az 5 Şubesi olan ve marka niteliği taşıyan bir kurum olmalıdır.

4-9 - Yüklenici firma ihale dosyasında projesindeki yapmayı planladığı en az 3 markanın tanıtım kataloglarını sunmakla yükümlüdür. Bu 3 alternatif marka isteklinin taahhüdü anlamı taşımaktadır (Olası sözleşme sonrası, sunulacak 3 markanın olmaması halinde aynı kriterleri taşıyan başka bir markanın onayı belediyeden alınacaktır.)

4-10 - İstekli yapmayı planladığı projenin 3d (3 boyutlu) görsellerini aşağıdaki niteliklerde ihale dosyasında sunmakla sorumudur.

10/a Karşı, Sağ çapraz, sol çapraz açılardan en az 3 er adet 3d görseller,

Gece görünüm olarak 3d görseller,

En az 10 adet 3d görsel ihale dosyasında sunulması mecburidir.

4-11 - İstekli firmaların bulundukları illere bağlı en az 5 yıl kayıtlı olduklarını gösteren "TİCARET ODASI" kayıt suretlerinin aslı yada noter onaylı suretlerini ihale dosyasında sunmaları gerekir.

4-12 - İstekli firmaların bulundukları illere bağlı en az 1 yıl kayıtlı olduklarını gösteren "DENİZ TİCARET ODASI" kayıt suretlerinin aslı yada noter onaylı suretlerini ihale dosyasında sunmaları gerekir.

4-13 - İsteklinin ticari gazetesinde (şirket içeriği) "TURİZM" ibaresi bulunması zorunludur.

4-14 - İstekli firmalar teklif mektuplarında 3 adet proje için, tek bir kira bedelini 10 yıllık (yıl yıl ayırarak) olarak belirtmek zorundadır.

4-15 - İstekli firmalar yapacağı anlaşmalardan, franchising (bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli bir iş ilişkisidir) bedelleri için belediyeden her hangi bir talepte bulunamaz. Bu bedeller tamamen yükleniciye aittir.

İlan olunur.



Geri Dön