27 / 04 / 2024

Akçaray Tramvay Hattı Projesi'nin temeli 19 Ekim'de atılacak!

Akçaray Tramvay Hattı Projesi'nin temeli 19 Ekim'de atılacak!

Kocaeli Valiliği İl Koordinasyon Kurulu, 3. dönem toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürü Ahmet Çelebi, 19 Ekim'de tramvay hattının temel atma töreninin yapılacağını açıkladı.



Kocaeli Valiliği İl Koordinasyon Kurulu'nun üçüncü dönem dün valilik binasında gerçekleşti. Kocaeli Valiliği İl Koordinasyon Kurulu, 3. dönem toplantısı dün yapıldı. Valilik Akçakoca Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Adnan Çimen başkanlığındaki toplantıya; il müdürleri, 12 ilçenin kaymakamı ve belediye başkanları katıldı. 


TRAMVAYIN TEMELİ PAZARTESİ ATILIYOR 

Toplantıda, 3. dönem sonunda kamu yatırımlarının değerlendirilmesi, ilimiz için önem taşıyan projelerin sunumlarının yapılması, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Körfez Geçiş Köprüsü, SekaparkTramvay Hattı Projesi, Bilişim Vadisi Projesi ve il koordinasyonu gereken projelerinin yer aldığı gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürü Ahmet Çelebi, 19 Ekim'de Akçaray'ın temel atma töreninin yapılacağını açıkladı. 


1 MİLYAR'DAN FAZLA YATIRIM 

Temmuz-eylül dönemindeki raporlarından elde edilen bilgilere göre; Kocaeli'deki yatırımların gerçekleşme durumları ele alındığında, toplam 708 projenin gerçekleştirildiği bildirildi. Kocaeli'de yapılan yatırımların toplam bedelinin de 1 milyar 213 milyon 143 bin 852 lira olduğu açıklandı, ilimizde devam eden proje sayısı 432 TL iken tamamlanan proje sayısı ise 195 olarak açıklandı. 


"TRAMVAYIN MALİYETİ 114 MİLYON TL" 

Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli, daha sonra Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Körfez Geçişi Yap-İşlet-Devret Projesi'nin sunumunu yaptı ve gelinen son nokta hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıda Kocaeli'nin tramvay projesi olan Akçaray Projesi'nin sunumu da yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürü Ahmet Çelebi, toplam maliyetinin 113 milyon 990 bin lira olarak belirlenen proje için temelin pazartesi günü atılacağını söyledi. Toplantının devamında 2 milyon 850 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Bilişim Vadisi için sunum yapıldı. Vadinin tam kapasite ile çalışmaysa başlamasının ardından 50 milyar dolar ciro elde edilmesi hedeflendiği açıklandı. 


Hilal GÜDÜCÜ/Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön