05 / 05 / 2024

Akdeniz Bağdat'ı temizledi, Afrika'dan teklif yağdı!

Akdeniz Bağdat'ı temizledi, Afrika'dan teklif yağdı!

Alman ve Dubaili şirketleri geride bırakarak uluslararası ihaleyi yıllık 28 milyon dolar bedelle kazanan Akdeniz Temizlik, 1.700 kişilik çalışanıyla şehri her gün temizliyor



7 milyon kişinin yaşadığı Irak'ın başkenti Bağdat'ı 9 aydır bir Türk şirketi temizliyor.

Türkiye'de 120 kamyon ve 6.500 konteyneri Bağdat'a götüren şirket, 50 kişilik de yönetici ekibi Bağdat'a yerleştirdi. Akdeniz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, "Makine, ekipman ve ekipler için 10 milyon dolar harcadık. Hiçbir masraftan kaçınmadık. Bağdat, Bağdat olalı böyle bir temizlik görmemiş. Şimdi Mısır, Fas, Tunus ve Cezayir'den de teklifler alıyoruz." dedi.
 
Necmeddin Şimşek'i bu ay içinde kabul eden Irak Başbakan Yardımcısı Salih Al Mutlak, Türk şirketinin, verdiği hizmetle şehirdeki yaşam kalitesini yükselttiğini söyledi. Bağdat halkı da aldığı hizmetten memnun. İslam dünyasının büyüklerinin de medfun olduğu şehirde Türk şirketi sıkça ziyaret edilen kutsal meknları gönüllü olarak temizliyor. Akdeniz Temizlik, yılda on milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği İmam-ı Azam Ebu Hanife, Abdülkadir Geylani'nin de aralarında bulunduğu 6 önemli cami ve türbeyi pırıl pırıl yapıyor. 18 yıkama aracıyla caddeleri temizleyen şirketin tüm araçlarının üzerinde Türkiye ve Irak bayrakları yan yana bulunuyor. Okullarda çevre temizliği ile ilgili programlara da şirket öncülük yapıyor. Şehirde her eve her ay 30 adet çöp poşeti dağıtılıyor ve çöp atma saatleri öğretiliyor. Türk şirketi sadece çöp toplamakla kalmayıp şehrin önemli caddelerini yıkıyor, kamuya ait alanlardaki ağaçları sulayarak şehrin yeşil kalmasını sağlıyor.
Zaman


Geri Dön