06 / 05 / 2024

Akenerji genel kurul kararlarını yayınladı!

Akenerji genel kurul kararlarını yayınladı!

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş., 2013 yılına ait olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı. Akenerji genel kurulda alınan kararları aşağıdaki gibi açıkladı. Toplantı Grand Hyatt Istanbul Oteli'nde gerçekleşti...




Akenerji tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin 31.03.2014 tarihinde saat 10:00'de Taşkışla Caddesi, No.1, 34437, Taksim, İstanbul adresindeki Grand Hyatt Istanbul Oteli Troy salonunda yapılan 2013 yılına ait olağan genel kurul toplantısında özetle aşağıdaki kararlar alınmıştır: 

1-Gündemin 1.maddesi uyarınca toplantı panı oyçokluğu ile oluşturulmuştur.

2-Gündemin 2.maddesi uyarınca faaliyet raporu ile ilgili bilgi verilmiştir.

3-Gündemin 3.maddesi uyarınca denetçi raporu okunmuştur.

4-Gündemin 4. maddesi uyarınca 2013 yılına ait Finansal Tablolar pay sahiplerinin oyçokluğu ile kabul ve tasdik edildi.

5-Gündemin 5. Maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu üyelerinin her biri 2013 yılı faaliyetlerinden dolayı, oyçokluğu ile ayrı ayrı ibra edildiler.

6-Gündemin 6. Maddesi uyarınca Yönetim Kurulunca hazırlanan Kar Dağıtım Politikası ve Yönetim Kurulunun 2013 yılına ait Kar Dağıtım Teklifinin aynen kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.

7-Gündemin 7. Maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan 'Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ' hükümleri ve Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayınlanan 'Enerji Piyasasında Faaliyet Gösteren Gerçek ve Tüzel Kişilerin Bağımsız Denetim Kuruluşlarınca Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik' hükümleri uyarınca 2014 faaliyet yılına ait hesap dönemini kapsamak üzere Şirketimizin denetlenmesi için Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin seçilmesine oyçokluğu ile karar verildi.

8-Gündemin 8. maddesi uyarınca Şirket tarafından 2013 yılı içerisinde işbu madde kapsamında gerçekleştirilen iş ve işlemler hususunda genel kurula bilgi verildi. Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Madde hükümlerinde belirtilen izin ve yetkilerin verilmesine oyçokluğu ile karar verildi.

9-Gündemin 9. maddesi uyarınca, Şirket tarafından 2013 yılında yapılan ve Faaliyet Raporunda da yer alan toplam 261.293,00-TL tutarındaki bağış ve yardımlar hakkında pay sahiplerine bilgi verildi.

10-Gündemin 10. maddesi uyarınca, 2013 yılı itibari ile yürürlükte bulunan Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV, No: 52 sayılı Tebliği ile değiştirilen şekli ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV, No: 41 sayılı 'Sermaye Piyasası Kanunu'na Tabi Olan Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ' ('Tebliğ') hükümleri uyarınca Şirket ve ilişkili tarafları arasında 2013 yılında gerçekleştirilen ilişkili taraf işlemlerinin Tebliğ'de öngörülen eşikleri aşmadığı hususunda pay sahiplerine bilgi verildi.

11-Gündemin 11. Maddesi uyarınca Şirket tarafından üçüncü şahıslar lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefalet bulunmadığı hususunda pay sahiplerine bilgi verildi. 

Toplantı tutanağı, kamu açıklamasının ekinde sunulmuştur.



Hazır bulunanlar listesi için tıklayın

Genel kurul tutanağı için tıklayın

Kar dağıtım tablosu için tıklayın



Geri Dön