01 / 05 / 2024

Kuyumcukent Gayrimenkul olağan genel kurul kararlarını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul olağan genel kurul kararlarını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., olağan genel kurul toplantısı kararlarını yayınladı. Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları' nın Kamuyu Aydınlatma Platformu' na yapmış olduğu resmi açıklama aşağıdaki gibidir...




Kuyumcukent Gayrimenkul tarafından yapılan açıklama şöyle:


2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı alınan kararlar:


Gündem 1. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sait Erdal METİNER Genel Kurulu açarak açılış konuşması yapmış ve Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. Ayrıca Deniz Yatırım A.Ş. tarafından görevlendirilen Fatma Özlem DERİCİ Yatırımlar hususunda ortaklara bilgi içeren konuşma yaptı.

Gündem 2. Divan Başkanlığı için verilen önerge doğrultusunda, Divan Başkalığına Sayın Mehmet Alacacı, katip üyeliğine Selahattin UYANIK, Oy toplama memurluğuna da Ali İhsan DELEN'nin seçilmelerine oy birliği ile karar verildi. 

Gündem 3. Şirketin 2013 yılı Dönem Faaliyet Raporu Memet Tayran DEMİR tarafından okundu. Söz alan olmadı. 2013 yılı Finansal durum tablosu ve kapsamlı gelir tablosu Şükrü ÖZLEYEN tarafından okundu. Müzakereye açıldı. Celalettin Çağlar söz aldı, Arsalarımızı neden değerlendiremiyoruz neden inşaat yapıyoruz ve neden kar dağıtımı nakit olarak yapılıyor dedi. Yönetim Kurulu Başkanı söz alarak bu konuda kar dağıtımına ilişkin mevzuat hükümleri gereğince kar dağıtımı yapıldığını söyledi. Ayrıca arsalar üzerine yapılacak inşaatların gelirlerinin arsa satışında fazla olacağını açıkladı. Yapılacak olan Kıymetli Madenler Borsası binasından 60.000.000.-USD (AtmışmilyonAmerikenDoları) gelir elde edileceğini belirtti.

Gündem 4. maddesi uyarınca yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu üyeleri oy birliği ile ibra edildiler. (Yönetim Kurulu kendi ibrasında oy kullanmamıştır.) 

Gündem 5. Şirketin Bağımsız Denetim Raporu Ahmet Çilesiz tarafından okundu, söz alan olmadı.

Gündem 6. 31.12.2013 tarihli sona eren dönem faaliyet karı kullanım ve dağıtım şeklinin görüşülmesi ve dağıtılıp dağıtılmayacağı hususunu karara bağlanmasına geçildi. Yapılan görüşmelerden sonra yedek akçeler ayrıldıktan sonra kalan 954.635.70-.TL'nin 953.011,50.-TL'sinin 30.Mayıs.2014 tarihine kadar ortaklara nakit olarak ödenmesine, kalan 1.624,20.-TL'nin Olağanüstü Yedekler kaleminde tutulmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündem 7. Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa eden İdris Tan Kamer ve İbrahim Mete Doğruer'in yerine *********** T.C. no'lu Zafer Kaymakcı ve *********** T.C. no'lu Osman Balcı Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.

Gündem 8. Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesine geçildi, yapılan görüşmelerden sonra, Yönetim Kurulu Huzur Haklarının 2012 yılı Olağan Genel Kurul'da belirlenen ücretlerin geçerli olmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündem 9. Şirketin sahip olduğu inşaatlar ve arsalar ile ilgili ihaleler, mevcut gayrimenkullerin satılması, kiralanması, teminat, ipotek altına alınması, yeni gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi, bankalardan nakdi/gayri nakdi kredi kullanma yetkisi hususlarında Yönetim Kurulu'na oy birliği ile yetki verildi.

Gündem 10. Şirketin Gayrimenkul Yatırım ortaklığına dönüştürülmesi konusunun müzakere edilmesi ve dönüşme strarejisinin karara bağlanması, Y.M.M. Mehmet Yalçın tarafından Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal METİNER söz alarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının vergisel faydalarından bahsetti. Şirketin Gayrimenkul Yatırım ortaklığına dönüştürülmesi için Yönetim Kuruluna oy birliği ile yetki verildi.

Gündem 11. Yönetim kurulu üyelerine, şirketle kendisi veya başkası adına işlem yapabilmeleri, şirketin faaliyet konusuna giren işleri yapan şirketlere ortak sıfatıyla girebilmeleri huşunda Yönetim Kurulu Üyelerine onay verilmesi hususu görüşüldü oy birliği ile yetki verildi.

Gündem 12. Sermaye Piyasası Kanunu ve TTK hükümleri çerçevesinde Bağımsız Denetim Kuruluşunun seçiminin görüşülmesi ve karara bağlanması görüşüldü, Şirketimizin 01.01.2014-31.12.2014 faaliyet dönemi Bağımsız Denetimi için Yönetim Kurulu tarafından seçilen, gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'dan yetki almış "Ulusal Bağımsız Denetim ve Y.M.M A.Ş." 'nin bağımsız denetim firması olarak onaylanmasına,

Gündem 13. Dilek ve temenniler maddesinde söz alan olmadı.



Dosya için tıklayın


Geri Dön