14 / 05 / 2024

Akenerji'nin enerji yatırımları tam gaz devam ediyor

Akenerji'nin enerji yatırımları tam gaz devam ediyor

Akenerji Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, basın mensuplarının nükleer enerji ihalesiyle ilgili sorularını yanıtladı



Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu üyesi ve Akenerji Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, nükleer enerji ihalesiyle ilgili olarak, "İstediğimiz şartlar oluşursa ihaleye büyük bir konsorsiyum içinde girebiliriz" dedi.

Dinçkök, "Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi" projesinin tanıtım toplantısında, basın mensuplarının nükleer enerji ihalesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Geçen sene Çek ortakları olduğunu anımsatan Dinçkök, "Kendisi nükleer konusunda son derece tecrübeli. Nükleer santrali kuruyor da işletiyor da... İşi bilen bir ortağımız var. İstediğimiz şartlar oluşursa ihaleye büyük bir konsorsiyum içinde girebiliriz" dedi.

Dinçkök, bunun çok uzun bir yatırım olduğunu, kamunun işin içinde olması, alım garantisinin olması gerektiğini, şartlar oluşursa bir konsorsiyum içinde bunu değerlendirebileceklerini kaydetti.

Dinçkök, "Akenerji olarak mesela yüzde 50 kamu diyelim, diğer kalan yüzde 50'yi de özel sektörden misal 5 şirket... Bunlardan biri de Akenerji...

Akenerji'de biz Çek şirketle beraberiz" diye konuştu.

Akenerji olarak enerji yatırımlarının tam gaz devam ettiğini ifade eden Dinçkök, 2015 yılında 3 bin megavata ulaşmayı hedeflediklerini, bunun yüzde 30'unun yenilenebilir enerji, yüzde 50'sinin doğal gaz olduğunu kaydetti.

Dinçkök, şu anda çalışan yaklaşık 380 megavatlık 3 doğal gaz santralleri olduğunu, bir de yapımı devam etmekte olan hidroelektrik santralleri bulunduğunu, bunların 2010-2011-2012 içinde devreye girmesini planladıklarını, ayrıca bir de Hatay'da bir doğal gaz lisansı aldıklarını, onunla ilgili çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
AA

Basında yer alan diğer haberler;

'Akenerji dev bir ortaklıkla nükleer ihalesine girebilir'
AKKÖK Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Akenerji Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, 'Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi' projesinin tanıtım toplantısında, nükleer enerji ihalesiyle ilgili soruları yanıtladı. Çek Cez firmasıyla ortaklıkları olduğunu anımsatan Dinçkök, 'Nükleer konusunda tecrübeliler. İşi  bilen ortağımız var. Şartlar oluşursa ihaleye büyük bir konsorsiyum içinde girebiliriz' dedi. Dinçkök, 'Mesela yüzde 50 kamu diyelim, diğer kalan yüzde 50'yi de özel sektörden misal 5 şirket. Bunlardan biri de Akenerji' diye konuştu. Yatırımların sürdüğünü ifade eden Dinçkök, 2015'te 3 bin megavata ulaşmayı hedeflediklerini, bunun yüzde 30'unun yenilenebilir, yüzde 50'sinin doğalgaz olduğunu kaydetti.
Fiyatlar 186 binden başlıyor
AKKÖK iştiraklerinden Akiş Gayrimenkul'ün yeni projesi Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 348 rezidans ile ortak yaşam alanları ve sosyal tesislerden oluşuyor. 67 ila 571 metrekare arasındaki rezidanslar, 186 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Genel Müdürü Gökşin Durusoy, 220 milyon dolar yatırım planladıklarını söyledi.
Akşam


Geri Dön