27 / 04 / 2024

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), harekete geçti. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdünü benimseyen Akfen GYO, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hazırlanıyor.



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), sürdürülebilir iş uygulamaları ve çevre dostu projeleri ile 1 Ekim'den itibaren sürdürülebilirlik performansı yüksek kurumsal şirketlerin oluşturduğu BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olarak hisselerinin burada işlem görmeye başlayacağını açıkladı.

Konuya ilişkin bilgi veren Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “Akfen GYO olarak, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdümüzü BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olarak bir kez daha gösteriyoruz" diye ifade etti.

Bu gelişmeyi sürdürülebilir iş uygulamaların ve çevre dostu projelerinin tescillenmesi olarak gururla karşıladıklarına dikkat çeken Karaağaoğlu, Akfen GYO olarak faaliyet gösterdikleri her alanda gelecek nesiller için daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışı yaratma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

‘Çağdaş Şehir Otelleri’ projesiyle sektörüne öncülük eden ve aradan geçen 16 sene içerisinde otel, öğrenci yurdu, tatil köyü, ofis ve fabrika binası ile konut projelerinden oluşan portföy çeşitliliğiyle faaliyetlerini sürdüren Akfen GYO, bu projelerinde benimsediği politikaları, hayata geçirdiği sürdürülebilir, yenilikçi ve çevre dostu uygulamaları sebebiyle tüm paydaşları için değer yaratmak için sürdürülebilirlik stratejisini oluşturmuştu.  

Şirketin yalnızca çevresel değil, aynı zamanda yönetimsel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik kazanımlar da sunan bu stratejisi kapsamında portföyündeki varlıklarında enerji verimliliği, su tasarrufu ve atık yönetiminin yanı sıra bulundukları bölgelerin ekonomik ve sosyal özelliklerini dikkate alarak geleceğe taşıma hassasiyetleri öne çıkıyor. 

Değişen ekosisteme bağlı olarak e-ticaret sektörü başta olmak üzere mağduriyet yaşanmaması, tüketici haklarının korunması ve adil rekabet şartlarının sağlanması için etkin, yoğun ve yaygın denetimlere devam edileceğini belirtti. 

Öte yandan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iki yeni şirket yatırımına imza attı. Akfen Holding, Şişli'de toplam 82 milyon 761 bin 692 liraya iki yeni şirket kurdu.

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi'nin sermaye bedeli 34 milyon 331 bin 344 Türk Lirası olurken, Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi'nin sermaye bedeli ise 48 milyon 430 bin 348 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Kocaeli ve İstanbul'daki 3 gayrimenkul satılıyor! Karayolları tek tek açıkladı!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

Antalya'da emlak vergisi ve KDV'den muaf gayrimenkul satılacak!


Geri Dön