27 / 04 / 2024

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.



Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler İstanbul çevrildi. Olası İstanbul depremi için kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Ümrani'yedeki kentse dönüşüm örnek gösterilecek bir aşamada. Ümraniye'de 6 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunı söyleyen  Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Milliyet Gazetesi'ne açıkladı.

70 MİLYON TL YARDIM YAPILDI!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım  son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara, 6306 sayılı kanun kapsamında yaklaşık 70 milyon TL kira ve taşınma yardımı yapıldığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ümraniye Belediyesi işbirliğinde ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ferdi olarak bugüne kadar 16 bin 300 bağımsız bölüme tekabül eden 3 bin 294 binanın tamamlandığını söyleyen Yıldıırm,  Ümraniye Belediyesi tarafından kurulan Kentsel Dönüşüm ofislerinde 100 bin lira değerindeki kentsel dönüşüm danışmanlığı hizmetinin de ücretsiz verildiğine vurgu yaptı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!
ÜMRANİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK!

Başkan Yıldıırım, Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin metrekare alanda çalışmalara başlandığını belirtti.

Bu çalışmalar kapsamında rezerv alanda 111 binanın yer alacağını ve tamamının özel mülkiyetten oluşan 101 parsellik projede 591 konut ve 28 dükkânın yapılacağını söyledi. Öte yanndan 'Yarısı Bizden’ kampanyasına 10 bin 5 bina müracaat geldiğini açıklayan Başkan Yıldırım ''Bu da 32 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Depremin ne zaman geleceği belli olmaz, o yüzden biz elimizden geldiğince dönüşüm yapmaya gayret ediyoruz.'' dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÜMRANİYE  PİK SEVİYEDE!

Ümraniye'nim dönüşümde pik durumunda olduğunu söyleyen Yıldırım, ''Her mahallede bin konut dönüştürürsek sorunu çözmüş olacağız.'' dedi.

Bakan Yıldıırm ''hem hükümetimiz hem de çevre şehircilik bakanlığımız ciddi şekilde 800 bin konut yapılacak.'' diyerek bunlardan ilk etapta 325 bin, ondan sonra da diğerleri başlandıkça bir yıl içerisinde Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla hepsinin biteceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Geri Dön