27 / 04 / 2024

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışması kapsamında harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm projesinde 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 ticari alan inşa edecek.



Bursa Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. İstanbul Caddesi’ndeki kentsel dönüşüm kapsamında ilk Etapta inşaatlar tamamlanırken, 2. Etap alanında kalan son yapıda yıkıldı.

Beşyol Kavşağı dönüş kollarının da yapılmasına fırsat tanıyacak projede 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1.315 adet konut, 148 iş yeri ve 118 ofis inşa edilmiş olacak.

Kenti, ulaşımdan altyapıya kadar hemen hemen her alanda geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine hız verdi.

 Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Olay.com haber sitesinde yer alan detaylara göre, zaman içerisinde yıpranan, eskiyen yapıları iyileştirerek depreme dayanıklı konutlar ile yurttaşlarına güvenli yaşam alanları oluşturmayı amaçlayan belediye yetkilileri, tamamlanan, devam eden ve projelendirilen dönüşümlerle kentte 10 bine yakın yeni konut projesini hayata geçirecek. 

Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Yiğitler Kentsel Dönüşümünde hak sahiplerine anahtarlarını teslim eden Büyükşehir Belediyesi, Hisar Bölgesi, Sıcaksu, Tarihî Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Gaziakdemir, Akpınar 1050 Konutlar, Karapınar, Altıparmak ve Arabayatağı projeleriyle adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattı.

 Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

İSTANBUL CADDESİ DÖNÜŞÜYOR

Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olan İstanbul Caddesi, ‘plansız yapılar ve düzensiz tamirhanelerle’ görüntü kirliliğinin en çok yaşanan alanlarından yalnızca biri. Bu görüntüden kurtulması ve modern görünüm kazanması amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında 193 konut, 118 ofis ve 30 dükkânın inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. 

Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 103 konut, 77 ofis ve 13 dükkân, bölgenin dönüşümünde rezerv olarak kullanılırken, projenin 2. etabının uygulanacağı alana kamulaştırma ve yıkımlar tamamlandı. 

Toplam 816 konut ve 81 dükkanın hayata geçirileceği ikinci etap alanında kalan son bina, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldığı törenle yıkımı yapıldı.

Alanda toplam 362 adet konutta 954 adet bağımsız bölümün yıkımı tamamlanırken, İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi aynı zamanda bölge trafiğine de nefes aldıracak. 

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Beşyol Kavşağı dönüş kolunun yapılacağı güzergah tamamen temizlenirken, imalata kısa sürede başlanacak. Böylelikle hem Bursa – İstanbul aksında hem Çelebi Mehmet Bulvarı doğu-batı aksında kesintisiz ve güvenli bir ulaşım gerçekleştirilebilecek.

Beşyol Kavşağı’nın tamamlanmasından sonra buradaki trafik ışıklarının kaldırılmasıyla, bölgedeki trafik akışı da hızlanmış olacak. İhalesi yapılan Beşyol Kavşağı’nın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Kredi kartı olanlar için tarih verildi! Merkez Bankası o kritik gelişmesi açıkladı! Artış değişiyor...

Akaryakıtta yeni zamlar kapıda! Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika depremi! Aman dikkat! 

Altın sert çakıldı! Yastık altında altını olanlar kırmızı kodla uyarıldı! 29 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları


Geri Dön