29 / 04 / 2024

Kredi kartı olanlar için tarih verildi! Merkez Bankası o kritik gelişmesi açıkladı! Artış değişiyor...

Kredi kartı olanlar için tarih verildi! Merkez Bankası o kritik gelişmesi açıkladı! Artış değişiyor...

Hayat pahalılığı son zamanlarda kredi kartı kullanımını artırdı. Merkez Bankası'nın ise aldığı yeni karar kredi kartı kullanıcılarının canını sıkacak. İşte kredi kartı ile ilgili ayrıntılar...



Seçimden önce düşüşk seyreden faiz oranları seçimlerin hemen ardından,  tekrar yükselişe geçti. Seçim öncesinde yüzde 8,5 olan politika faizi dört ayda yüzde 30 seviyesine yükselirken kredi kartı ve nakit çekim faizleri hızla yükseldi. 

KREDİ KARTI KULLLANANLAR İÇİN TARİH AÇIKLANDI!

Kred kartınının sadece asgari tutarının ödenması durumunda, geriye kalan borç üzerine akdi faiz uygulanıyor. 

Bu oran, seçimler öncesinde ve haziranda yıllık olarak vergiler dahil yaklaşık yüzde 23,4 seviyesindeydi. 1 Ekim 2024 itibarıyla bu oran yaklaşık yüzde 65'e yükselmiş olacak.

BORCUNU ÖDEYEMEYENLERE KÖTÜ HABER!

Kredi kartı borcunuzun asgari tutarının ödenmemesi ya da eksik ödenmesi durumunda gecikme faizi uygulanıyor. Bu oran, seçimler öncesinde ve haziranda yıllık olarak vergiler dahil yaklaşık yüzde 29,2 olan faizler 1 Ekim 2023 itibarıyla bu oran yaklaşık yüzde 72'ye yükselecek.
Kredi kartı olanlar için tarih verildi! Merkez Bankası o kritik gelişmesi açıkladı! Artış değişiyor...

NAKİT ANANS ÇEKME FAİZİ 92,64 OLDU!

Söz konusu oran, seçimler öncesinde ve haziranda yıllık bazda vergiler dahil yüzde 29,2 idi ancak 1 Ekim 2023 itibarıyla yüzde 92,64'e yükselecek.

KREDİ KARTI KULLANIMI ARTTI!

Kredi kartı kullanımı Ağustos ayında yüzde 131 artarak 798,9 milyar TL oldu Bankalararası Kart Merkezi BKM ağustos ayı verilerini açıkladı. Buna göre; kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ağustos ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artarak 798,9 milyar TL oldu.

2022 yılının ağustos ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19'luk, banka kartı adedinde yüzde 13'lük, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 25'lik artış yaşandı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), ağustos ayına ilişkin verilerine göre, ağustos itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 111,4 milyon, banka kartı sayısı 182,6 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 82,8 milyon adet oldu. Toplam kart sayısı ise 376,8 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış gösterdi.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ağustos ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artarak 798,9 milyar TL oldu.

Kartlı ödemelerde akılalmaz artış! Sadece bir yılda yüzde 131 arttı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön