27 / 04 / 2024

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 



Kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu söyleyen Yıldırım, ilgili yasaya göre üçte iki nitelikli çoğunluğun bulunmasının ardından çalışmalara başlandığını belirterek bütün ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

ÜMRANİYE'DE 3 BİN 294 BİNA TAMAMLANDI!

Yıldırım, Ümraniye'de kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediye işbirliğiyle yürütüldüğünü belirterek, bireysel olarak binasını yenilemek isteyenlere de kolaylık sağlandığını aktardı. 

Ümraniye'de kentsel dönüşümde ferdi olarak bugüne kadar 16 bin 300 bağımsız bölüme tekabül eden 3 bin 294 binanın tamamladığını anlattı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

KENTEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDE ENGEL KALMADI!

İsmet Yıldırım, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu

Yıldırım bulunduları alanda daha önce 111 binada 268 mülkiyetin olduğunu ve vatandaşlarla 15 gün içinde vatandaşlarla anlaşarak kısa sürede yıkımlara başlandığını açıkladı.

Süreci değerlendiren Yıldırım,  ''Önce yüzde 85'le anlaştık, sonra bu oran yüzde 95'e çıktı. Son olarak geri kalanlarla da anlaştık. Burada 3 ayrı adada, 17 ayrı blokta 619 bağımsız bölümlü konutlar yapılıyor. Zemin artı 5 ve 6 katlı olarak inşa ediliyor. Peyzajıyla, sosyal donatılarıyla konutlar vatandaşlara bir yıl içinde teslim edilecek." dedi.

Ümraniye'de bazı mahallelerdeki tapu sorunlarının 2B düzenlemesiyle çözüldüğünü belirten Yıldırım, aralarında Kazım Karabekir, Dumlupınar, Hekimbaşı gibi mahallelerin de olduğu 8 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşümün önünde hiç bir engelin olmadığını aktardı. 

Yıldırım, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün bu mahalleler için bilgilendirme çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "90 bine yakın insanın üçte iki uzlaşının sağlandığı yerlerde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüleceğini söyledi.

Yıldırım: ''50'şer dönümlük iki yerde yüzde 85 oranında uzlaşı sağladık. Vatandaşlarımız çalışmaları gördükçe de ikna olacaktır." diye konuştu.

Ümraniye'de binaların yüzde 65'inin depreme dayanıklı ve yeni binalardan oluştuğunu ifade eden Yıldırım, kalan yüzde 35'lik kısmın da bir an evvel yenilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

YARISI BİZDEN KAMPANYASINA 10 BİN 5 BİNA MÜRACAAT ETTİ!

Yıldırım, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına 10 bin 5 binanın müracaat ettiğini söyledi. Bu da 32 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 2B ile tapu sorunu çözülen yaklaşık 140 bin kişinin yaşadığı Kazım Karabekir, Dudullu ile Atakent mahallelerindeki çalışmalarla kentsel dönüşümün tamamlanacağını belirtti.  

 Yıldırım, "Ben iddia ediyorum, vatandaşımızın çok hızlı hareket etmesiyle biz bütün bu ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldırırız. Yeter ki nitelikli çoğunluğu bulalım." ifadelerimi kullandı.

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Geri Dön