27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’ta İsmetpaşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm toplu temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Özhaseki yeni yapılarla ilgili net açıklamalarda bulunarak, yapıların 4 kattan fazla olmayacağını belirtti.


850 BİN YAPI İNŞA EDİLMELİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerden sonra evsiz kalan 1 milyon 905 bin depremzedenin evlerinden uzakta olduğunu, yurtlarda 80 bin, konteyner kentlerde 470 bin depremzedenin kaldığını söyledi.

320 bin aileye kira yardımı yapıldığını açıklayan Özhaseki, 850 bin yapının inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: 'Söylemesi ne kadar kolay, 850 bin değil mi? Tam 5 tane şehrin yeniden, sıfırdan yapılması demek. Maddi değer olarak sorarsanız 100 milyar doları geçiyor. Bu yokluk içerisinde bütün bunların altından inşallah kalkacağız.'' dedi.

Şuana kadar 180 bin konutun yapıldığını ve inşaat çalışmalarının da hala devam ettiğini kaydeden Bakan Özhaseki, ''En az 1 kat veya 2 kat bodrum yapılacak, üstte de 4 katı geçmeyeceğiz. Eğer bizler bu şartlara uyarsak bundan sonra geleceğimiz aydınlık. 7.5 şiddetinde, 8 şiddetinde depremde olsa bu şartlara uyduğumuz takdirde Allah’ın izniyle hiçbir şey olmayacak. O yüzden bugün burada merkezdeki inşaatlarda bir taraftan inşallah başlatmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

100 METRELİK EVİN MALİYETİNİN TAMAMINI DEVLET OLARAK KARŞILIYORUZ!

Bakan Mehmet Özhaseki 850 bin yapı için rezerv alanını bulmanın mümkün olmadığını, bu nedenle de evini yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olduklarını açıkladı.

Bakan Özhaseki İlk etapta 100 metrekarelik bir ev için 1 milyon lira destek verdiklerini bunun 500 bin lirasının hibe, 500 bin lirasının da 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeye bölünmüş olarak, faizsiz şekilde tahsil edileceğini açıkladı.

Ödemelerin ise bundan 5-8 sene sonra verileceğini ve ayda 3 bin lira ödemenin olacağını kaydetti.  Bakan,  bu paranın tamamı hibe gibi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: '' Şimdi bir taraftan konutlar yapıyoruz, bir taraftan merkezi kendimiz inşa edeceğiz, Kahramanmaraş’ın meydanını oluşturacağız ve burada güzel inşaatlarla birlikte her tarafa örneklik teşkil etsin.'' dedi.

Bakan Özhaseki, ortalama bir inşaatın maliyetinin ne kadar gideceğini hesapladıklarını ve 100 metrekarelik bir evin maliyetinin tamamının devlet olarak karşılnacağını açıklayarak şunları ekledi: ''Daha büyük oranda bir metrekarede ev yapacaksanız onun için de kredi miktarını 700 bin liraya, 800 bin liraya kadar artıracağız.” dedi. 

Bakan Özhaseki den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONFERANSLA AÇILIŞA KATILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferansla katılımıyla 9 bin 74 konut ve köy evi ile 231 iş yerinin temeli atıldı.

İstanbul için özel deprem yasası! Özhaseki: '5 yıl içinde tamamlarız'

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş'a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

Geri Dön