28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "'7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!" dedi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, A Haber canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre beklenen İstanbul depremine yönelik çalışmalar hakkında önemli bazı detaylar veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki mega kent İstanbul'da bir yandan rezerv alanlar belirlediklerini söz konusu bu alanlarda 300-350 bin kadar konut inşa edeceklerini diğer yandan da çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi civarındaki rezerv alanları, depremzedeler ya da depremde ilk yıkılabilecek konut sahipleri için ayırmayı planladıklarını dile getirdi.

Bakan Özhaseki den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

"BÖYLE OLURSA KOCAMAN HAPİSHANEYE DÖNER"

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'daki 5,8 milyon bağımsız birimin 1,5 milyonunun riskli olduğuna değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk etapta yıkılabilecek yapının 600 bin civarında olduğunu söyleyerek, 7 ve üzeri depremde 600 bin konutun yerle yeksan olacağını kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasında "600 bin konut mega kent İstanbul'da yıkılacaksa her sokakta 2 binanın yıkıldığını düşünün, ulaşım olduğu gibi durur. Altyapı da çöker, doğal gaz da verilmez olur. İstanbul böyle olursa kocaman hapishaneye döner" dedi.

Bakan Özhaseki den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

"MECLİS'İ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki yaptığı açıklamada olası deprem için mega kent İstanbul'a özel bir yasa yapmaya çalıştıklarına da değinerek, eğer bunu erken bitirirlerde, Meclisin açılıp bütçe görüşmelerini beklemeye çok da niyetleri olmadığını kaydetti. Bakan Özhaseki açıklamasında, "Aciliyete binaen 1-2 ay içinde Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıp, mage kent İstanbul'un kentsel dönüşümü, depreme hazırlığıyla ilgili yeni yasaları getirip, görüşmeye açmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Yine paylaşılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yürütülen çalışmalara da değindi.

Aktarılan bilgilere göre, deprem bölgesinde devam eden "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısının 146 bin 376 olduğuna değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bunların içinde 125 bin kişinin konut, 21 bin kişinin de ticari dükkan, vesaire yapmak için müracaat ettiğini ve en fazla müracaatın şu anda Hatay'da olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki açıklamasında Hatay'da 60 bin, Kahramanmaraş'ta 20 bin, Malatya'da 19 bin, Adıyaman'da 11 bin civarında vatandaşımız Yerinde Dönüşüme müracaat ettiğini de kaydetti.

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Detayları AFAD duyurdu: Çok sayıda ilde hissedildi

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Geri Dön