28 / 04 / 2024

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlare meydana gelmişti. Deprem için korkutan uyarılar gelmeye devam ederken en son uyarı o il için geldi. Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!



Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzmanlar tarafından deprem yorumları gelmeye devam ediyor. Tüm gözler İstanbul'a çevrilirken, deprem olmayacak denilen Konya için uyarı geldi. Konya'da 50 km uzunluğundaki fay zonu 6, 6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceği söylenmeye başlandı.

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

6,5 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR!

Uzmanlar, Konya'da 50 km uzunluğundaki fay zonu 6, 6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini söyledi. 

Uzmanlara göre Konya'nın zemini alüvyon olduğu için depremi daha şiddetli hissedilebileceğini belirten uzmanlar; ‘Konya deprem bölgesi değil’ derler ama bu deprem Konya'da da deprem olabileceği gerçeğini insanlara gösterdi. Konya'nın maalesef yapı stoku büyük bir depreme hazır değil. Konya'da en az 30 bin bina depreme dayanıksız ve riskli. Bu yüzden bu 30 bin binanın bir an önce dönüşüme girmesi lazım. Bunun da yanında kentteki tüm yapıların her 5 yılda uzmanlar tarafından kontrol edilmesi ve raporlandırılması lazım." ifadelerine yer verildi.

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde dün saat 18.06’da AFAD’a göre 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Konya'nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Yaşanan deprem sonrası İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Kamil Akın'dan korkutan uyarılar geldi. Konya'da 30 bine yakın yapının çürük olduğunu belirten Akın, Konya için 6,5 şiddetinde deprem beklediğini açıkladı. 

Akın, meydana gelen deprem için beklenen bir deprem olduğunu söyledi. Deprem Konya'da 50 kilometre uzunluğundaki Konya fay zonunun kuzey ucunda meydana geldi.

Akın, bağımsız bir deprem olduğu için daha büyük bir deprem beklemediklerini  fakat fay zonu tam bir şekilde kırılırsa 6-6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğinin altını çizdi.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Detayları AFAD duyurdu: Çok sayıda ilde hissedildi

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Geri Dön