28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş'a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş'a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’a, 82 bin 104 konut, 30 bin 310 köy evi olmak üzere, toplamda 112 bin 414 deprem konutu yapılacağını açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması için çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. Son durumu değerlendiren Bakan Mehmet Özhaseki, toplamda 112 bin 414 konut yapılacağını duyurdu. 


KAHRAMANMARAŞ'A 112 BİN 414 DEPREM KONUTU YAPILACAK!

Bakan Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş'taki konutşarın yapımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Depremden en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaraş’ta kalıcı konutların inşasına devam  ettiklerini söyleyen Özhaseki ''Kahramanmaraş'ımıza; 82 bin 104 konut, 30 bin 310 köy evi olmak üzere, toplamda 112 bin 414 konut yapacağız. 19 bin 418 konutun inşasına başladık. Vatandaşlarımız sağlam ve güvenli yuvalarına yerleşene kadar biz buradayız.” dedi.

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

DEPREM KONUTLARINDA SOSYAL DONATI ALANLARI DA OLACAK!

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremzedelerin hızlı bir şekilde evlerine kavuşmaları için 24 saat ara vermeden çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Kahramanmaraş’ta inşaatını başlattığı 19 bin 418 konutta çalışmalar son sürat devam ediyor.

İlk etapta ihalesi gerçekleştirilmiş olan deprem konutları, Kahramanmaraş’ın, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Onikişubat, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu ilçelerinde inşa ediliyor.

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

Depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçları göz önüne alınarak, tünel kalıp ve radye temel sistemi ile yatay mimariye uygun olarak yapılan konutlar, zemin artı 3 ve zemin artı 4 katı geçmeyecek.

2+1 evlerin 85 metrekare, 3+1 evlerin de 105 metrekare olarak tasarlandığı konutlarda, ailenin ortak vakit geçirme alanı salon, kullanışlı bir mutfak, çocuk odası ve ebeveyn odası yer alıyor. Konutların yanı sıra çocuk oyun alanları, peyzaj çalışmaları, sosyal donatı alanları, camiler ve otoparklar da inşa edilecek. 

Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü atılıyor!

Bakan Özhaseki  İstanbul'daki ilçe belediyelerini depreme karşı uyardı!


 


Geri Dön