22 / 11 / 2024
fuzul

Diyarbakır'a 42 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacak

Diyarbakır'a 42 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacak

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Diyarbakır'a 42 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacağını söyledi




Mehmet Ali Babacan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda dün başlayan "Spor Konferansı"nın bugünkü "Altyapı ve tesisleşme" başlıklı oturumunda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki altyapı sorunlarının çözümü için özellikle 2004 yılından bu yana büyük çaba gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda Diyarbakır'da yaklaşık 20 milyon lira tutarında 5 bin kapasiteli spor salonunun yapımına başlandığını anlattı. İl merkezinin yanı sıra Kulp, Lice ve Çermik ilçelerinde de spor salonu yaptıklarını ifade eden Babacan, belediyelerin imar uygulamalarında spor alanları yaratılması konusuna önem vermelerini istedi.

Diyarbakır'a yeni stadın yapılması için bir süre önce başlatılan çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda son dönemlerde önemli mesafeler alındığını vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

"Kent merkezindeki 600 dönümlük alanda 42 bin kişilik stadyum ve sosyal tesisler yapımı öngörülüyor. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için imar uygulamasında değişiklik şart. Bunun için yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Bu 600 dönümlük alanın bir kısmının tesise dönüşümü için değişiklik şart. Arsanın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan bizim Bakanlığımıza devredilmesi gerekiyor. Ayrıca mevcut stadyumun bulunduğu alanın imarının ticari alana dönüştürülmesi gerekiyor. Bu konuda valilik ve belediyenin önemli mesafe kat ettiğini öğrendim. Bu çok iyi bir haber. Biz  TOKİ  ile konuyu görüştük. TOKİ de bu konuda çok istekli. İmar sorunu çözülürse TOKİ, stadın yapımına başlayacak. Diyarbakır'a yeni stadyum lazım. Bu yeni stadyum her alanıyla son derece modern bir stat olacak."

-"TAŞ ATAN ÇOCUKLAR BARIŞ KÖPRÜSÜ OLABİLİR"-
Gaziantepspor eski Kulüp Başkanı Celal Doğan ise altyapıya önem verilmesinin kulüplere büyük katkı sunacağını ifade ederek, Türkiye'de yaklaşık 18 milyon gencin bulunduğunu ve bunların spora kanalize edilmesi durumunda gelecekte büyük başarılara imza atılacağını söyledi.

Altyapı sorunun çözümlenmeyecek bir sorun olmadığını belirterek, imar uygulamalarında belediyelerin spor alanları oluşturulmasına büyük önem vermesini isteyen Doğan, şöyle konuştu:

"7-13 yaş arasındaki güvenlik güçlerine taş atan çocukların ülkeye ne zarar vereceğini tartışabiliriz. Bu çocukları kazanmalıyız. Çünkü Türkiye, barışı bir gün mutlaka yakalayacaktır, bu kaçınılmaz bir gerçektir. Şimdiden biz o
çocukları sokakta taş atacak çocuklar değil, barışa köprüsü olacak çocuklar haline getirmeliyiz. Spor bu konudaki en büyük alandır. Taş atan çocuklar barış köprüsü olabilir. Bu bölgede yalnızca 5-6 milyon genç bulunmaktadır. Okula ve eğitime dayanmayan bir spor anlayışının başarılı olma şansı yok.

Biz altyapıyı iyileştirerek ve kurumsallaşarak Gaziantepspor'da başarıyı yakaladık. 1 milyar liraya aldığımız oyuncuyu bin misline sattık. Başarı için öncelikle kurumsallaşma lazım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde büyük bir genç nüfus var var. Bunu değerlendirmeliyiz."

-"TAŞ DEĞİL TAÇ ATSINLAR"-
Teknik direktör Hamdi Serpil Tüzün ise geçmiş yıllarda gençlerin Avrupa takımları karşısında güvensiz olduklarını, ancak kazanılan başarıların ardından bunun değiştiğini belirterek, "Başarı kazanan çocuklarımız artık özgüven sahibi oldular. Tüm dünyada olduğu gibi spor burada da büyük bir birleştirici güçtür.

Kulüpler altyapıya önem vererek büyük gelir elde edebilirler. Bunun için kulüplerimiz altyapıyı ihmal etmemeli. Çocuklarımız taş atan çocuklar değil taç atan çocuklar olsunlar" dedi.
AA


Geri Dön