28 / 04 / 2024

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor!

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşaat çalışmalarına başlanan 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği Elazığ'da konutları yıkılan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar devam sürüyor.

Aktarılan bilgilere göre şehir merkezinde Aşağı Demirtaş ve Yemişlik bölgesi, ilçelerde de Karakoçan, Palu, Sivrice ve Baskil'de etaplar halinde afet konutları inşa ediliyor.

TÜM BLOKLARDAKİ ÖRNEK DAİRELER TAMAMLANDI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre şehirde inşa çalışmaları hız kesmeden devam eden toplamda 2 bin 936 konuttan 2 bin 200 dairelik 134 blokta kaba inşaat çalışmaları tamamlandı.

Ayrıca verilen bilgilere göre bu konutlarda merpen, dış cephe ve duvarların yapım aşamalarına geçildi. İnşası devam eden tüm blokların örnek daireleri hazır duruma getirildi.

Şehir merkezi ve ilçelerde etaplar olarak yükselen konutların en kısa zamanda depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

Elazığ daki 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor!

134 BLOKUN KABA İNŞAATI TAMAM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu deprem konutlarının yapımının hızla ilerlediğini dile getirdi.

Açıklamasında Elazığ'daki hasar tespit çalışmalarından sonra 2 bin 936 konutun inşasına başlandığını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, depremin izlerini silmek için devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu konutların inşasında iyi bir aşamaya gelindiğine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, şunları söyledi: "Merkezde 1.887 olacak şekilde şehir genelinde toplamda 2 bin 936 konut yapıyoruz. Bu konutlar toplamda 162 bloktan meydana geliyor. Söz konusu bu blokların 134 tanesinin kaba inşaatını tamamladık. Vatandaşlarımızı en kısa zamanda güvenli konut ortamına kavuşturmak amacıyla çalışıyoruz. Evleri mümkün olduğu kadar lokasyonu güzel, zemini sağlam, güvenilir alanlarda inşa etmeye çalışıyoruz. İnşallah kısa zamanda evleri tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yeni inşa edilen konutlarımız 3 oda 1 salon şeklinde. Sosyal donatıları oldukça yüksek biçimde yapılıyor. Tünel kalıp sitemiyle evler inşa ediyoruz."

Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan konutlarda ince imalatların sürdüğüne değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yaralarının sarılması amacıyla gayretle çalışıldığını, felaketin izlerini kısa zamanda silmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Meram Belediyesi'nden 8 taksitle KDV'den muaf arsa!


Geri Dön