27 / 04 / 2024

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları yüzde 8 seviyelerinde inerken, başkent Ankara’da Ekim'de konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12 seviyelerinde düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre TÜİK’in verilerini analiz eden gayrimenkul ekonomisi ve ileri düzeyde pazarlama alanında faaliyet gösteren gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR, başkent Ankara’da geçtiğimiz 10 senenin en düşük satış oranının gerçekleştiğini kaydetti. 

Bizim Sakarya'da yer alan habere göre Gayrimenkul PR tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Başkent Ankara’da konut fiyatlarının ilanlar aracılığı suni şekilde artırıldığını aylardan beri belirtmiştik. Hükümetin kiralık konutlara getirmiş olduğu yüzde 25 kısıtlaması, konutları da yatırım enstrümanı olmaktan çıkardı. Yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesimin ev sahibi olması neredeyse imkansız duruma geldi. Ayrıca Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının sonucu olarak mevduat faizinin cazibesi de eklendiği zaman konut satışlarında gerileme kaçınılmaz hale geldi. 

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan yetkililer, Ticaret Bakanlığı'nın ilan sitelerine getirmiş olduğu kısıtlamaların konut fiyatlarını daha da düşüreceğini dile getirirken, "Başkent Ankara’da satılık konut fiyatları düşeceğini ve kiralık konut fiyatlarında çok yüksek oranlarda artış belliyoruz. Önümüzdeki süreçte fiyatı doğru olan ve ilan siteleri dışında ileri düzeyde pazarlanan evler  satılabilecek. 

Ayrıca tüm bunlar dışında evini satmak ve ev almak isteyenlere önerilerimiz, ilanlara bakarak değil, konusunun uzmanlarından destek almaları." ifadelerine yer verdi.

EKİM 2023 KONUT SATIŞ RAKAMLARI 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre, Türkiye genelinde konut satışları 2023 yılının Ekim ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 8,7 azaldı ve 93 bin 761 şeklinde oldu. 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışlarında mega kent İstanbul 14 bin 941 konut satışı ve yüzde 15,9 ile en yüksek paya sahip oldu.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Altındağ Belediyesi'nden başkentte 120 milyon TL'ye satılık arsa!

Mahkemeden çok önemli tapu kararı geldi! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!


Geri Dön