28 / 04 / 2024

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bugünkü 32373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik, çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla kurulan ÇKS'nin kullanılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu değişiklikle, çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olması, kontrollerin yapılması ve sistemin güncellenmesine ilişkin esaslar da düzenlendi.

Yine paylaşılan bilgilere göre, taahhütnameye konu olan araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleriyle veya tespit komisyonları tarafından yerinde kontrol edilecek.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre mirasçı veya hissedarlar tarafından, taahhütnameye konu arazilere üretim senesi içinde itiraz edilmesi halinde söz konusu bu arazilere ait kayıtlar, içinde bulunulan üretim yılından itibaren taahhütname süresinin sonuna kadar, itiraz edilen hisselere tekabül eden alanlar için de sonlandırılacak.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Yine verilen detaylara göre verasetten iştirak olup taahhütname ile başvuru yapılan arazilere, hissedar ya da mirasçılar tarafından itiraz edilmesi halinde söz konusu bu arazilere ait kayıtlar içinde bulunulan üretim senesinden itibaren taahhütname süresinin sonuna kadar verasete konu hisselere itiraz edilmiş olan alanlar için sona erdirilecek.

Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü durumunda miras hakkının, mahkeme veya noterden alınmış veraset belgesinde belirtilen mirasçılar ismine tescil işlemi yapılmamış araziler, intikali yapılmamış araziler kapsamında sayılacak.

Yine paylaşılan bilgilere göre intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara mirasçılarca itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Başvuru yapılmış olan arazide, kendine ait hissesi olmaması durumunda hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname istenecek. Ayrıca veriln bilgiye göre söz konusu bu arazinin verasetten iştirak olup, hisse oranları belli olmaması durumunda tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi veya taahhütname talep edilecek.

Taahhütnameye konu arazilere ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları üretim senesinin mart ayı içinde 15 gün süreyle il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Ayrıca yine verilen bilgiye göre hissedar ya da mirasçılar haricinde daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak.

Altındağ Belediyesi'nden başkentte 120 milyon TL'ye satılık arsa!

TOKİ Yozgat projesi için geri sayım başladı! 304 yeni konut geliyor!

Gram altın, çeyrek altın ve tam altın bugün ne kadar? 18 Kasım 2023 son dakika altın fiyatları! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön